Brightburn (2019)


Ελληνικός τίτλος: Brightburn -Ζωντανή κόλαση

Ταινία φανταστικού τρόμου των Screen Gems/Stage 6 σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Γιαροβέβσκυ, με τους Ελίζαμπεθ Μπανκς, Ντέηβιντ Ντένμαν, Τζάκσον Α. Νταν, Ματ Τζόουνς, Μέρεντιθ Χάγκνερ, Έμι Χάντερ.

Ένα ανδρόγυνο που προσπαθεί ανεπιτυχώς εδώ και χρόνια να αποκτήσει παιδί, βλέπει έκθαμβο κάτι που μοιάζει με μετεωρίτη να συντρίβεται στα χωράφια έξω από το σπίτι τους, στο Μπράιτμπερν του Τέξας. Πλησιάζοντας, συνειδητοποιούν πως όχι μόνο πρόκειται εν τέλει για διαστημόπλοιο, αλλά και πως μέσα του βρίσκεται ένα μικρό παιδί. Η Τόρι και ο Κάυλ, αποφασίζουν να κρατήσουν το μικρό αγοράκι, κρύβοντας το διαστημόπλοιο στον αχυρώνα τους και από το παιδί -όπως και από τους πάντες- το μυστικό της προέλευσής του. Τα χρόνια περνούν και με τον Μπράντον να είναι πλέον στην εφηβεία του, το διαστημόπλοιο δείχνει σαν να ξυπνά και αρχίζει να εκπέμπει κάποια σήματα, που ενδεχομένως μόνο ο μικρός μπορεί να καταλάβει, την ίδια στιγμή που αρχίζει να αναπτύσσει υπερδυνάμεις.

Και όχι, δεν είναι αυτός που υποψιαστήκατε, μολονότι η ιστορία της ταινίας σαφέστατα και βασίζεται σε αυτήν του Κλαρκ Κεντ/Σούπερμαν, αλλά με βίαιη στροφή προς την άλλη κατεύθυνση. Ο μικρός Μπράντον ουδεμία διάθεση έχει να χρησιμοποιήσει τις υπερδυνάμεις του για καλό σκοπό ούτε για να σώσει αυτούς που τον έχουν ανάγκη. Κάθε μέρα που περνά το κακό που αναπτύσσεται μέσα του τον κατατρώει όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να αποτελεί υπέρτατο κίνδυνο για τους οικείους του αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Έχει πράγματι ενδιαφέρον αυτή η ανατροπή του μεσσιανικού μύθου υπό τη μορφή ενός ψευδοκόμικ, που όμως αποτελεί πρωτότυπο σενάριο, το οποίο μεταμορφώνεται και σε μια καλογυρισμένη ταινία υπερηρωικού τρόμου. Έχει αγωνία, είναι αρκούντως σκοτεινή και επικίνδυνη, ενώ προς τιμήν της δεν καταφεύγει σε λύσεις εξ ουρανού αφού, όπως θα δείτε, από τον ουρανό μόνο το καλό δεν έρχεται. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)