Crown for Christmas (2015)

 


Ελληνικός τίτλος: Ένα στέμμα για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Motion Picture Corporation of America γυρισμένη για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Άλεξ Ζαμ, με τους Ντάνικα ΜακΚέλλαρ, Ρούπερτ Πένρυ-Τζόουνς, Έλλι Μπότερις, Πάβελ Ντάγκλας, Κόλιν ΜακΦαρλέην, Έημυ Μάρστον, Αλεξάντρα Έβανς.

Αφού χάνει τη δουλειά της ως καμαριέρα στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν, η Άλι δέχεται μια απρόσμενη πρόταση από τον ακόλουθο του βασιλιά μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας: να ταξιδέψει έως εκεί και να αναλάβει τη θέση της νταντάς της μικρής πριγκίπισσας, η οποία έχει κάνει αμέτρητες γκουβερνάντες να φύγουν νύχτα χωρίς να αντέχουν πλέον ούτε λεπτό τη συμπεριφορά της. Έτσι, η Άλι ταξιδεύει στα βασιλικά ανάκτορα όπου θα πρέπει όχι μόνο να φέρει με τα νερά της την κατεργάρα πιτσιρίκα μα και να αντιμετωπίσει τον πόλεμο της οικονόμου του παλατιού και του βασιλικού συμβούλου. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της βέβαια είναι να μην ερωτευθεί τον γοητευτικό χήρο βασιλιά, ο οποίος συμπεριφέρεται πολύ πιο ανθρώπινα όταν βρίσκεται μόνος μαζί της. 

Από την εξαιρετικά έμπειρη στο είδος εταιρεία παραγωγής που μεταξύ άλλων μάς έδωσε λίγα χρόνια αργότερα και τη σειρά ταινιών με τον "Πρίγκιπα για τα Χριστούγεννα", έρχεται ένα véritable βασιλικό ρομάντσο, αφού ο πρωταγωνιστής μας είναι ήδη εστεμμένος, άρα και η ηρωίδα μας θα βρεθεί απ' ευθείας στον θρόνο, όταν με το καλό παντρευτούν (επειδή εννοείται πως θα παντρευτούν και μην μου πει κανείς ότι του χάλασα την έκπληξη). Μέχρι να φτάσουμε βέβαια εκεί, έχουμε να αντιμετωπίσουμε στριφνές οικονόμους, δολοπλόκους συμβούλους, λυσσασμένες για το στέμμα αρραβωνιαστικιές και τις σκανδαλιές της μικρής πριγκίπισσας. Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν μπορεί να μην επιλυθεί από μια νυχτερινή βόλτα με τα άλογα στα χιονισμένα τοπία της Ρουμανίας όπου γυρίστηκε η ταινία, σε εντυπωσιακούς φυσικούς χώρους και με πολύ λουσάτη και κομψή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Σε πολλά σημεία την ταινία ανεβάζει ο πρωταγωνιστής, Ρούπερτ Πένρυ-Τζόουνς, ο οποίος με κάμποσα χιλιόμετρα στην τηλεόραση και το σινεμά έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να προσδώσει αληθοφάνεια και οντότητα στον ρόλο του, έστω και υπό τις συμβάσεις μιας γιορτινής τηλεταινίας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)