A Very Corgi Christmas (2019)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της Gaumont σε σκηνοθεσία Άντριου Σάυμεκ, με τους Κέλυ Κρούγκερ, Κέβιν ΜακΓκάρυ, Τζένιφερ Ντέηλ, Άλυς Κρόκερ.

Η εργασιομανής Λώρεν που μεγαλώνει μόνη το γιο της μετά τον θάνατο του άντρα της, ετοιμάζεται να περάσει ακόμα μια φορά τα Χριστούγεννα πνιγμένη στη δουλειά, τουλάχιστον όμως στο πατρικό της, μαζί με την οικογένειά της. Μια λάθος συνεννόηση εκ μέρους της όμως έκανε τους δικούς να πιστεύουν πως δεν θα ερχόταν αυτή τη χρονιά να περάσουν τις γιορτές μαζί, οπότε η Λώρεν βρίσκει ένα άδειο σπίτι, με τους γονείς της να έχουν ταξιδέψει στη Φλόριντα. Τουλάχιστον, στην πόλη βρίσκεται η μικρή της αδελφή, ενώ ο γιος της γνωρίζεται με την κόρη του γείτονα, ενός γοητευτικού και χωρισμένου (φυσικά) άντρα που λίγες ώρες μετά τη γνωριμία τους της ζητά μια μεγάλη χάρη: να φιλοξενήσει το σκυλάκι που πήρε για τις γιορτές στην κόρη του ώστε να μην το ανακαλύψει πριν από τα Χριστούγεννα. Η Λώρεν, μολονότι διστάζει, τελικά δέχεται, αν και η ίδια πρέπει οπωσδήποτε να το κρύψει από τον γιο της, ο οποίος της ζητά χρόνια τώρα να του πάρει σκύλο.

Είπαμε πως γενικά στις χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες είμαστε ανέκαθεν ανεκτικοί στις συμβάσεις και στις όποιες υπερβολές. Εδώ όμως δεν γίνεται, παρά τις καλές προθέσεις, να μείνεις απαθής απέναντι σε όλα τα απίθανα που συμβαίνουν και τη βιάση με την οποία δύο άγνωστοι έως πέντε λεπτά πριν άνθρωποι ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ούτε επίσης πώς γίνεται ένα κουταβάκι (το οποίο είναι το ομορφότερο που έχετε δει) να ζει σε ένα σπίτι για μέρες ολόκληρες στην απόλυτη σιγή ώστε να μην το πάρει μυρωδιά ο πιτσιρίκος. Τέλος πάντων, τι τα θες τι τα γυρεύεις, με αυτά και με εκείνα, οι δύο όμορφοι πρωταγωνιστές αλλά και το κουταβάκι είναι χάρμα οφθαλμών, οπότε γενικά χαζεύεις όσα συμβαίνουν στην οθόνη, χαμογελάς με κάποιες χαριτωμενιές, η ηρωίδα μας παίρνει ένα μάθημα ζωής και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)