A John Williams Celebration (2015)


Μαγνητοσκοπημένη η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λος Άντζελες υπό τη διεύθυνση του Γκουστάβο Ντουνταμέλ, που ήταν αφιερωμένη στο έργο του Τζων Γουίλλιαμς, σε τηλεοπτική σκηνοθεσία του Μάικλ Μπέγερ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών Γουώλτ Ντίσνεϋ στο Λος Άντζελες, παρουσία του συνθέτη.

Από το Ολυμπιακό Εμβατήριο γραμμένο για την Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες το 1984, στην πρωτότυπη σύνθεση "Soundings" και από εκεί στις εμβληματικές μελωδίες -μεταξύ άλλων- της "Λίστας του Σίντλερ", του "Πολέμου των Άστρων" του "Πιάσε με αν μπορείς" αλλά και σε ένα ευφυές πέρασμα από τα "Σαγόνια του Καρχαρία" αναδεικνύεται η πολύμορφη μουσική ταυτότητα του συνθέτη που κινείται με απίστευτη άνεση από το έπος στην τζαζ και από τη σύγχρονη μουσική σε αγγίγματα ψυχής. Εξαιρετικά φροντισμένη η μαγνητοσκόπηση της συναυλίας, η οποία δεν στηρίχτηκε παρά σε ελάχιστα οπτικά μέσα -μια οθόνη που προβάλλει με κομψό τρόπο τους τίτλους των θεμάτων που ακούγονταν- έχοντας απλά στο επίκεντρο τις υπέροχες μουσικές, την επιβλητική ορχήστρα (με τα χαμόγελα ζωγραφισμένα στα πρόσωπα όλων) και το απίστευτης συγκίνησης βιολί του σολίστα Ίτζακ Πέρλμαν. Η στιγμή του φινάλε με τον Τζων Γουίλλιαμς να διευθύνει ο ίδιος την ορχήστρα για το μουσικό θέμα από το "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται" είναι μοναδική.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ. Για περισσότερες μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, κλικ εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)