Call Me Claus (2001)


Ελληνικός τίτλος: Ο αληθινός Άγιος Βασίλης

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της Columbia/Tristar σε σκηνοθεσία Πήτερ Γουέρνερ, με τους Γούπι Γκόλντμπεργκ, Νάιτζελ Χώθορν, Μπράιαν Στόουκς Μίτσελ, Τέυλορ Νέγκρον, Βίκτορ Γκάρμπερ.

Η Λούσι Κάλινς, παραγωγός σε κανάλι τηλεπώλησης, ψάχνει να βρει τον κατάλληλο "Άγιο Βασίλη" για τη χριστουγεννιάτικη σειρά προϊόντων. Νιώθοντας προδομένη η ίδια από τον Άγιο, αφού μικρό παιδί δεν κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την ευχή της, βρίσκει τη διαδικασία εντελώς επίπονη και βασανιστική, ιδιαίτερα με όλους τους μουρλούς που δηλώνουν συμμετοχή στην οντισιόν. Στο μεταξύ, ο αληθινός Άγιος Βασίλης βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση, εφόσον αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι τα τελευταία ύστερα από μια θητεία 200 ετών και θα έπρεπε ήδη να είχε βρει τον διάδοχό του. Σύμφωνα με την προφητεία, σε περίπτωση που περάσουν οι γιορτές και δεν έχει βρεθεί ο νέος που θα φορέσει τη στολή, τότε ο κόσμος κινδυνεύει από καταστροφή.

Είμαστε ακόμα στο 2001, πολύ πριν τις συνδρομητικές υπηρεσίες streaming και τη μαζική παραγωγή γιορτινών τηλεταινιών, όταν ακόμα τα τηλεοπτικά παραρτήματα των μεγάλων στούντιο γύριζαν τις ταινίες που θα μετέδιδαν τα ανοιχτά δίκτυα τηλεόρασης στην Αμερική και αλλού. Πολλές από αυτές, όπως και η συγκεκριμένη με την οποία ασχολούμαστε, ήταν πολύ καλύτερες του σημερινού μέσου όρου, ενώ φιλοξενούσαν συχνά και γνωστούς ηθοποιούς στους πρώτους ρόλους, όπως εδώ που συναντάμε τη Γούπι Γκόλνμπεργκ και τον Νάιτζελ Χώθορν. Με εξαίρεση τον πολύ χαμηλότερο προϋπολογισμό τους, οι τηλεταινίες των μεγάλων στούντιο τότε έμοιαζαν πολύ σε ύφος και φιλοσοφία με τις αντίστοιχες κινηματογραφικές που επίσης εμφανίζονταν κατά παράδοση κάθε χρόνο κοντά στις γιορτές. Έτσι, στα σημερινά μάτια, ο "Αληθινός Άγιος Βασίλης" μοιάζει πολύ περισσότερο με μια απλοϊκή χριστουγεννιάτικη κινηματογραφική ταινία παρά με τις γιορτινές ταινίες που πλημμυρίζουν δίκτυα όπως το Hallmark και το Lifetime ή ακόμα και το Netflix. Η ταινία έχει μια έξυπνη ιδέα που την εκμεταλλεύεται καταλλήλως, έχει χιούμορ, γιορτινό πνεύμα ενώ κινείται με άνεση μεταξύ της κωμωδίας και του παραμυθιού. Η Γούπι Γκόλντμπεργκ το διασκεδάζει, οι σκηνές με τα ξωτικά είναι πολύ χαριτωμένες και όλο μαζί εγγυάται ένα φροντισμένο, ανέμελο και κάπου-κάπου συγκινητικό 90λεπτο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)