Christmas in Conway (2013)


Ελληνικός τίτλος: Δώρο Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη δραματική τηλεταινία των Sony/Hallmark σε σκηνοθεσία Τζων Κεντ Χάρισον, με τους Άντυ Γκαρσία, Μάντυ Μουρ, Μαίρη-Λουίζ Πάρκερ, Ράιλυ Σμιθ.

Είναι γνωστό σε όλους τους κατοίκους του Κόνγουεϋ πως ο Ντάνκαν Μέιγιορ είναι ένας ευέξαπτος άνθρωπος. Η μοναδική που ξέρει την τρυφερότητα που κρύβει μέσα του είναι η γυναίκα του η Σούζυ, που αυτές τις γιορτές υποφέρει από την αρρώστια της που την κρατά κλεισμένη στο σπίτι. Έχοντας αποφασίσει πως θα σταματήσει τις χημειοθεραπείες, η Σούζυ  έχει τη διαρκή βοήθεια της Νάταλι, εξειδικευμένης νοσοκόμας σε ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ο Ντάνκαν προσποιείται πως η Νάταλι δεν υπάρχει καν, σε μια διαρκή άρνηση να αποδεχθεί το τετελεσμένο, την ίδια στιγμή που αποφασίζει το αδιανόητο: να ορθώσει στην πίσω αυλή του σπιτιού του μια ρόδα λούνα παρκ, σαν αυτή όπου είχε κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα του πολλά χρόνια πριν. Καθώς οι μέρες περνούν, ο Ντάνκαν συνειδητοποιεί πως πρέπει να δεχτεί τη βοήθεια των ανθρώπων που τον νοιάζονται εάν θέλει να έχει τελειώσει τη ρόδα προτού να είναι πλέον πολύ αργά, είτε για τα Χριστούγεννα είτε για τη γυναίκα του.

Ουδόλως η τυπική χριστουγεννιάτικη ταινία που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, το "Δώρο Χριστουγέννων" ξεχωρίζει τόσο για το καστ των ηθοποιών, όσο και για το θέμα του και το επίπεδο της παραγωγής του. Γυρισμένο από το Hallmark μεν αλλά με τη συνέργεια της Sony, το φιλμ δεν παίχτηκε από το κανάλι της εταιρείας παραγωγής μα από το ABC, εξ ου και το ξεχωριστό επίπεδο σε όλα τα στάδια. Αφήστε δε που το κανάλι του Hallmark δεν θα τολμούσε ποτέ να αποποιηθεί τον feelgood και ανέμελο χαρακτήρα του για να μεταδώσει μια ταινία με τέτοιο ζοφερό στόρυ, αφού ο θάνατος της πρωταγωνίστριας είναι δεδομένος και μη αναστρέψιμος. Παρ' όλα αυτά, η μεγάλη ζεστασιά και τα περίσσια αποθέματα ψυχής των ηρώων της ταινίας, μαζί με ισορροπημένες δόσεις χιούμορ και ρομάντσου, κάνουν το "Δώρο Χριστουγέννων" μία από τις καλύτερες ever χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες, καθώς ο ρεαλισμός και η ανθρωπιά υπερτερούν των ντεκόρ ή της jingle bells διάθεσης που έχουμε συνηθίσει. Η τριάδα Γκαρσία-Πάρκερ-Μουρ ερμηνεύει μεστά και έμπειρα τους δύσκολους σχετικά ρόλους, μαζί με τον γοητευτικό Ράιλυ Σμιθ που αναλαμβάνει τα ηνία του καλόκαρδου ζεν πρεμιέ της ιστορίας. Ανθρώπινο μέσα στη μελό υπερβολή του, βαθιά συγκινητικό έως το σπαραξικάρδιο μα λυτρωτικό φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)