Ο μισογύνης (1958) (Α/Μ)


Κωμωδία της ΧΡΗΣΜΑ Φιλμ σε σκηνοθεσία Φίλιππου Φυλακτού, με τους Μίμη Φωτόπουλο, Σμαρούλα Γιούλη, Χρήστο Τσαγανέα, Νίτσα Τσαγανέα, Λαυρέντη Διανέλο, Νάσο Κεδράκα, Κώστα Κούρτη.

Ο Βρασίδας, μάγειρας στο επάγγελμα, δεν φτάνει που είναι άνεργος, έχει να αντιμετωπίσει και την αρραβωνιαστικιά του που επειδή δεν την παντρεύεται του επιτίθεται με βιτριόλι. Μπαϊλντισμένος με τις γυναίκες, δέχεται με ικανοποίηση μια κατά τι παράξενη επαγγελματική πρόταση, για λογαριασμό ενός επιχειρηματία που αναζητά μάγειρα, με την προϋπόθεση όμως να είναι μισογύνης, όπως και όλο το προσωπικό του σπιτιού του.

Άντρες πληγωμένοι από τις γυναίκες που αγάπησαν και που τώρα προσποιούνται πως μισούν τις γυναίκες είναι η κεντρική ιδέα αυτής της αφελούς εν γένει ταινίας, που κουβαλά και το απαραίτητο love story αλλά και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, οπότε για τα χρόνια της τη λες και τολμηρή. Πάσχει όμως ερμηνευτικά και τεχνικά, με τον Μίμη Φωτόπουλο να σέρνει τον χορό και με κάποιες slapstick -λέμε τώρα- απόπειρες, όμως το γέλιο βγαίνει δύσκολα. Ούτε στα χρόνια της είχε πάει καλά στα ταμεία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)