Le Temps d'Anna (2016)


Ελληνικός τίτλος: Η ώρα της Άννας

Δραματική τηλεταινία εποχής της δημόσιας τηλεόρασης της Ελβετίας (SRG SSR) και του Arte σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Ζγκλίνσκι, με τους Ματιέ Σιμονέ, Γκαέλ Μποννά, Ιζαμπέλ Καγιά.

Βρισκόμαστε στο καντόνι του Νεσατέλ, στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου ένας νεαρός ωρολογοποιός ερωτεύεται παράφορα μια μυστηριώδη γυναίκα. Καθώς κι εκείνη πέφτει θύμα της γοητείας του, ο Ζαν και η Άννα παντρεύονται με κοινό τους όνειρο μια ζωή ανέμελη γεμάτη ευτυχία και επιτυχίες. Ο Ζαν προσπαθεί καθημερινά να διακριθεί στη δουλειά του, τα ρολόγια με την επωνυμία του αρχίζουν να γίνονται γνωστά και ακριβώς τη στιγμή που ετοιμάζεται να κατακτήσει την αγορά με το πρώτο αδιάβροχο ρολόι, η Άννα αρχίζει να παρουσιάζει κάποια παράξενα συμπτώματα.

Τρυφερή, συγκινητική, ευχάριστη στην όψη και με δύο χαριέστατους πρωταγωνιστές τηλεταινία, σαν αυτές τις παλιές-καλές που ξέρουμε και αγαπάμε. Love story εποχής στην ελβετική ύπαιθρο, καλογραμμένο μάλιστα και με ένα πρόσθετο ψευδοϊστορικό ενδιαφέρον ως προς τα ρολόγια (τα γεγονότα περί ωρολογοποιίας είναι αληθή, τα πρόσωπα είναι φανταστικά), που ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και φέρνει τους δύο αγαπημένους έναντι τραγικών στιγμών. Το μόνο που κοντράρει το τελικό αποτέλεσμα είναι ο χρόνος -κι ας ακούγεται ειρωνικό σε μια ταινία που έχει την "ώρα" στον τίτλο της και πρωταγωνιστή που φτιάχνει ρολόγια. Η ιστορία είναι συμπιεσμένη στα 90 λεπτά που το Αrte προβλέπει ως time slot για τις τηλεταινίες του, με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο να ανασάνει και εν τέλει να προσπερνά γρήγορα κάποιες σκηνές πολύ σημαντικές που αν ξετυλίγονταν πιο αργά θα αναδείκνυαν και το μεγαλείο τους. Κατά τα άλλα και όμορφα θα περάσετε και θα συγκινηθείτε και καθόλου τον χρόνο σας δεν θα χάσετε. Εύσημα στη σκηνογραφία και στα κοστούμια, όπως και στη μουσική του εκ Πολωνίας Μπάρτος Χαϊντέτσκι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)