The Palm Beach Story (1942) A/M)


Ελληνικός τίτλος: Πού βρίσκει λεφτά η γυναίκα μου;

Κομεντί της Paramount σε σκηνοθεσία Πρέστον Στέρτζες, με τους Κλωντέτ Κολμπέρ, Τζόελ ΜακΚρη, Μαίρη Άστορ, Ρούντυ Βαλέ.

Ο Τομ και η Τζέρυ Τζέφερς είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι στη Νέα Υόρκη με κάμποσα ζόρια στα οικονομικά τους, τα οποία καταλήγουν μάλιστα να τους χωρίσουν. Έτσι, η Τζέρυ ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το Παλμ Σπρινγκς όπου ελπίζει πως θα μπορέσει να ξαναπαντρευτεί, αυτή τη φορά κάποιον πλούσιο άντρα, για να βοηθήσει όμως επαγγελματικά τον Τομ που δεν έπαψε ποτέ να αγαπά. Και να που οι ελπίδες πραγματοποιούνται: Χωρίς να προλάβει καν να κατέβει από το τραίνο, γνωρίζει κάποιον κ. Τζέι Ντι Χάκενσάκερ τον 3ο, ο οποίος λέγεται πως είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Και ακριβώς εκεί που η Τζέρυ πιστεύει πως η τύχη της άλλαξε, εμφανίζεται από το πουθενά ο Τομ, ο οποίος -για να μην χαλάσει το προξενιό- υποδύεται τον αδελφό της.

Όταν το Χόλυγουντ είχε κέφια και περίσσευμα χιούμορ, έτσι γύριζε τις κωμωδίες του: γρήγορες, σπιρτόζικες, παιχνιδιάρικες και με αυτήν την ελαφρά μυρωδιά από γαλλικό κρουασάν -συγγνώμη, γαλλικό μπουλβάρ εννοούσα. Κρυφές σχέσεις, πλαστές ταυτότητες. παρεξηγήσεις, κοφτό μοντάζ και έξυπνοι διάλογοι που δουλεύουν στην ατάκα, καθιστούν την ταινία μια ξεχωριστή -φρέσκια σαν σημερινή- απόλαυση και μια από τις καλύτερες στιγμές της χολυγουντιανής κωμωδίας. Γλυκύτατη και αποφασιστική η Κλωντέτ Κολμπέρ, ενώ αυτή που κλέβει την παράσταση είναι η Μαίρη Άστορ, στον ρόλο της πριγκίπισσας Σεντιμίλια. Ο Πρέστον Στέρτζες, μάστορας του κωμικού τέμπο, εδώ συναντιέται ξανά με τον Τζόελ ΜακΚρη μετά τα πολύ επιτυχημένα (αλλά άπαιχτα στην Ελλάδα) "Ταξίδια του Σάλιβαν" της προηγούμενης σαιζόν, ενώ θα συναντηθούν ξανά στο "The great moment" που επίσης δεν προβλήθηκε ποτέ στη χώρα μας (μαζί με πολλά άλλα φιλμ που κυκλοφόρησαν εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου).

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κομεντί, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)