Villains (2019)


Κωμωδία τρόμου της The Realm σε σκηνοθεσία Νταν Μπερκ και Ρόμπερτ Όλσεν, με τους Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Μαΐκα Μονρό, Τζέφρυ Ντόνοβαν, Κύρα Σέντγουικ, Μπλέηκ Μπώμγκάρτνερ.

Δύο ερωτευμένα πιτσουνάκια, ο Μίκυ και η Τζουλς που την έχουν δει κάπως ως Μπόνι και Κλάυντ, φεύγουν καταχαρούμενοι από το βενζινάδικο που μόλις λήστεψαν, έτοιμοι για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους που τους περιμέει στη Φλόριντα. Μόνο που καταμεσής της ερημιάς, το αυτοκίνητό τους μένει από βενζίνη (τι ειρωνεία, αφού βενζινάδικοι είχαν χτυπήσει λίγο νωρίτερα), οπότε αναγκάζονται να αναζητήουν βοήθεια. Όπως περπατούν, συναντούν ένα απομονωμένο σπίτι, το οποίο δείχνει άδειο. Όταν παραβιάζουν την πόρτα, όμως, ελπίζοντας πως θα βρουν κανένα μπιτόνι με καύσιμα, στο υπόγειο αντί για βενζίνη βρίσκουν ένα γυμνό κορίτσι που είναι αμίλητο και αλυσοδεμένο σε μια κολώνα.

Αλλιώς ξεκινά, αλλού το πηγαίνει και αλλιώς καταλήγει τούτη εδώ η μαύρη κωμωδία με ανεβασμένα όμως τα γκάζια της αγωνίας, καθώς παρά το χιούμορ της, δεν παύει να είναι θριλεράκι και μάλιστα κλειστοφοβικό. Όπως καταλαβαίνετε, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού σύντομα επιστρέφουν, οπότε το θέμα είναι πώς αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι θα διαχειριστούν τη συνύπαρξή τους, δεδομένης μάλιστα της αλυσοδεμένης κοπέλας στο υπόγειο. Είναι γρήγορο και με ακριβώς τη σωστή διάρκεια, οπότε δεν προλαβαίνει να κάνει κοιλιά, έχει αρωγό του τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ που ακόμα κι όταν απλά σε κοιτάει χωρίς να κάνει τίποτα, αντιλαμβάνεσαι μια βλάψη μέσα του και τον νιώθεις τον κίνδυνο, έχει και την Κύρα Σέντγουικ που μας είχε λείψει είναι η αλήθεια, η οποία διαχειρίζεται με κέφι και αληθοφάνεια τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα της, έχει και τα ξαφνικά του, έχει και μια φρέσκια -στο περίπου- ιστορία να μας πει (οι δύο σκηνοθέτες υπογράφουν και το σενάριο), οπότε χωρίς να γίνεται κάτι το αξιομνημόνευτο, ξεφεύγει με ευχάριστο τρόπο από την πεπατημένη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)