The missing (2014)

 

Ελληνικός τίτλος: Η εξαφάνιση

Δραματική αστυνομική σειρά των BBC/Starz, δημιουργία των Χάρρυ και Τζακ Γουίλλιαμς, με τους Τζέημς Νέσμπιτ, Φράνσις Ο'Κόννορ, Τσέκυ Καριό, Τζέησον Φλέμυνγκ, Κεν Στοτ, Νταϊάνα Κουίκ, Άρσερ Αλί.

Ο Τόνυ Χιουζ, η σύζυγός του η Έμιλυ και ο πεντάχρονος γιος τους, ο Όλιβερ ταξιδεύουν από την Αγγλία στη Βόρεια Γαλλία για διακοπές, όταν μια βλάβη στο αυτοκίνητο τους αναγκάζει να περάσουν τη νύχτα στη μικρή πόλη του Σαλόν ντυ Μπουά. Είναι η βραδιά του τελικού του Μουντιάλ, όταν η Γαλλία ήλπιζε να κερδίσει την Ιταλία και το μπαράκι στη μικρή πόλη είναι γεμάτο ασφυκτικά από κόσμο που παρακολουθεί τον αγώνα στην τηλεόραση. Είναι η βραδιά που οι Γάλλοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Μετά από 90 λεπτά και μια παράταση αγωνίας που έφεραν το αποτέλεσμα 1-1, οι Ιταλοί κέρδισαν τη Γαλλία στα πέναλτι. Όμως, είναι και η βραδιά που ούτε ο Τόνυ Χιουζ θα ξεχάσει ποτέ, γιατί εκείνη τη βραδιά, ο γιος του εξαφανίζεται.

Τραγική εν τη γενέσει της σειρά (τι ποιο τραγικό από την εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού σχεδόν μπροστά στα μάτια του πατέρα του) που όμως χάρη στο εξαιρετικό της σενάριο κατορθώνει να διαχειριστεί με ξεχωριστό τρόπο το θέμα της, την ίδια στιγμή που η σκηνοθεσία αποσπά τον καλύτερο εαυτό των ηθοποιών. Με αδιόρατες μνήμες από πραγματικά περιστατικά που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, η "Εξαφάνιση" λειτουργεί καταλυτικά και στο υποσυνείδητο του θεατή, ενόσω χειρίζεται με δεξιοτεχνία το θέμα της σε πολλαπλά επίπεδα. Αστυνομικό θρίλερ αλλά και δράμα χαρακτήρων, το κάθε επεισόδιο προσθέτει το λιθαράκι του στην ολοκλήρωση της μεγάλης εικόνας, με σωστά ντεκουπαρισμένη αφήγηση και πολύ ενδιαφέρουσα χρήση του χρόνου. Συνταρακτικό μέσα στην ησυχία του, βαθιά ανθρώπινο μέσα στη συντριβή του.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)