Ο απίθανος (1970) (Α/Μ)


Κωμωδία της Κλέαρχος Κονιτσιώτης σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με τους Κώστα Χατζηχρήστο, Άννα Φόνσου, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Μαρίκα Κρεββατά, Περικλή Χριστοφορίδη, Αλέκο Τζανετάκο, Ρίτα Άντλερ, Γιώργο Τσαούση.

Ο Μάκης, ένας άνεργος αλλά καπάτσος άντρας, εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή στην αντοπροσωπεία ηλεκτρικών ειδών του Θωμά Καράλη. Ένας από τους καλύτερους πελάτες του και από τους πιο παλιούς του φίλους αποφασίζει να διακόψει κάθε σχέση με τον επιχειρηματία λόγω της κακής του συμπεριφοράς, την ίδια στιγμή που η ελαφρόμυαλη κόρη του έχει χτυπήσει με το αυτοκίνητο έναν πεζό που τώρα ζητάει από τον πατέρα της οικονομική αποζημίωση για να μην καλέσει την αστυνομία. Ο Μάκης, λοιπόν, με συνοπτικές διαδικασίες επιλύει τις παρεξηγήσεις, με αποτέλεσμα να γίνει το δεξί χέρι του του Καράλη αλλά και ο αγαπημένος της κόρης του που αρχίζει να τον ερωτεύεται.

Ο Ορέστης Λάσκος διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα θεατρικό του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη το οποίο είχε ήδη μεταφερθεί στον κινηματογράφο το 1961 και μάλιστα με τον πρωτότυπο τίτλο "Ο καλός μας άγγελος". Χωρίς να αλλάζει ούτε να προσθέτει τίποτα ουσιαστικό στην ιστορία, η νέα ταινία χαίρει μιας καλής παραγωγής και ενός συμπαθέστατου επιτελείου ηθοποιοιών που με το έμφυτο κωμικό τους τέμπο δίνουν πνοή σε μια ιστορία που δεν έχει και πολλά να πει από μόνη της. Όταν τα ευφυλογοήματα λείψουν και το θέμα μας μεταφερθεί στην ερωτική ιστορία του Μάκη και της Νταίζης, της κόρης του επιχειρηματία, το σενάριο (όπως και το θεατρικό) πλατιάζει, όμως σε αντίθεση με την αρχική ταινία, εδώ το δίδυμο Χατζηχρήστου-Φόνσου δουλεύει καλύτερα και είναι περισσότερο απολαυστικό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)