Nativity Rocks! (2018)


Χριστουγεννιάτικη μουσική κωμωδία του eOne σε σκηνοθεσία Ντέμπι Ίζιτ, με τους Σάιμον Λίπκιν, Κραιγκ Ρέβελ Χόργουντ, Έλεν Τζωρτζ, Ρουθ Τζόουνς, Βίνσεντ Φράνκλιν, Ράμιν Κάριμλου, Άννα Τσάνσελορ, Χιου Ντέννις. 

Ο Ντόρου, ένα αγοράκι από τη Συρία αποχωρίζεται τον πατέρα του την ώρα που φθάνουν ως πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αρμόδιες αρχές τον αναθέτουν στην κ. Σέλλυ, κοινωνική λειτουργό στο Κόβεντρυ, όπου και βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Μπερναντέτ, επάνω στη φούρια της προετοιμασίας της γιορτινής παράστασης. Εκεί συναντά τον Τζέρυ Πόπυ, έναν ορφανό άντρα που ήρθε στο Κόβεντρυ για να συναντήσει για πρώτη φορά τον αδελφό του και που τώρα αναλαμβάνει να βοηθήσει τον Ντόρου να εντοπίσει τον πατέρα του.

Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω για την υπόθεση της ταινίας, αφού η ιστορία απλώνεται και σε άλλα θέματα, αλλά δεν νομίζω πως ούτε νόημα έχει ούτε άκρη θα βγάλετε. Τρικυμία εν κρανίω ή τρεις ταινίες σε συσκευασία της μίας, η με μια ιστορία που πασχίζει να βγάλει νόημα ακόμη και εν μέσω όλων μα όλων των συμβάσεων του είδους. Από τη μία η ιστορία με το προσφυγόπουλο (η μοναδική που έχει λόγο και ουσία), από την άλλη η ανεκδιήγητη φιγούρα του Τζέρυ Πόπυ ο οποίος συμπεριφέρεται ως τρελός (για να το πω ευγενικά) αλλά όλο αυτό εμείς πρέπει να το εκλάβουμε ως αστείο και τέλος η παράνοια και η ανοργανωσιά για την προετοιμασία της χριστουγεννιάτικης παράστασης την οποία υποτίθεται πως αναλαμβάνει ένα μεγάλο αστέρι της ποπ που όμως είναι τόσο εγωπαθής που θέλει να παίξει όλους τους ρόλους μόνος του. Αφού όλα αυτά περάσουν δε αγκομαχώντας μπροστά από τα μάτια μας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ταιριάξουν όλα μαζί, στο τέλος η ταινία γίνεται μιούζικαλ καθώς παρακολουθούμε σχεδόν ολόκληρη την παράσταση που ετοιμαζόταν. Αν είχαμε μείνει λοιπόν στην ιστορία του πιτσιρίκου που χάνεται από τον πατέρα του (τον οποίο ερμηνεύει ένα μεγάλο αστέρι του μουσικού θεάτρου, ο Ράμιν Κάριμλου που προσέλαβαν και πλήρωσαν για να τραγουδήσει απλά μια μπαλάντα με κιθάρα) και στη μουσική παράσταση όλα ίσως και να ήταν πολύ καλύτερα. Τώρα, όμως, όλο μαζί είναι πολύ κακό για το τίποτα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)