Mickey: The Story of a Mouse (2022)


Ελληνικός τίτλος: Μίκυ -Η Ιστορία Ενός Ποντικού

Ντοκυμανταίρ της Disney σε σκηνοθεσία Τζεφ Μάλμπεργκ.

Η ιστορία του Μίκυ Μάους, του "ποντικού που τα ξεκίνησε όλα", παρουσιάζεται σε ένα ενδιαφέρον φιλμ, το οποίο προσφέρει άπλετη συγκίνηση αλλά και εξαιρετικές πληροφορίες που μόνο τα αρχεία της Disney θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν. 

Μέσα από τον άξονα τριών σκιτσογράφων και animators του στούντιο που ετοιμάζουν ένα επετειακό φιλμάκι διάρκειας ενός λεπτού, το οποίο θα συγκεντρώνει τη διαχρονική πεμπτουσία του Μίκυ, το ντοκυμανταίρ παρουσιάζει τη διαδρομή του από το πρώτο του σκίτσο και το πρώτο του φιλμάκι, μέχρι σήμερα. Ιστορικοί, fan, κριτικοί, animators και άλλοι παρελαύνουν από την οθόνη καταθέτοντας τη δική τους άποψη και οπτική, ενόσω -κι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον- εξετάζεται η κοινωνική διάσταση του Μίκυ ανά εποχή, καθώς εξελίχθηκε από κορυφαίο κινηματογραφικό σταρ σε εκπρόσωπο των ΗΠΑ κατά τον Β' Παγκόσμιο για να καταλήξει το "πρόσωπο" των Δημοσίων Σχέσεων του κολοσσού της ψυχαγωγίας. 

Από τον ίδιο τον Γουώλτ Ντίσνεϋ σε μικρά παιδιά που σπαρταρούν από χαρά μπροστά στην εμβληματική φιγούρα που έμαθαν να λατρεύουν σχεδόν μαζί με τους γονείς τους, οι μαρτυρίες που κατατίθενται στην κάμερα -όσο κι αν εννοείται πως ευλογούν και τα γένια τους- παραθέτουν ιστορικά στοιχεία άκρως ενδιαφέροντα, ενώ δεν παραλείπουν να θίξουν και την χρονική στιγμή από την οποία και μετά ο Μίκυ έγινε ταμπού για την ίδια την εταιρεία που δεν ήξερε πλέον πώς να τον διαχειριστεί. Το παρακολουθείς και χαίρεσαι σαν μικρό παιδί, ενώ ταυτόχρονα σκέφτεσαι και τα πραγματάκια που ακούγονται. Όπως και νά 'χει, τέτοιες παραγωγές περιμένουμε πολλές περισσότερες από την Disney για την πλατφόρμα της, καθώς εάν δεν αξιοποιήσει τώρα όλον αυτόν το θησαυρό, πότε θα το πράξει;

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)