The Falcon and the Winter Soldier (2021)


Ελληνικός τίτλος: Το Γεράκι και ο Στρατιώτης του Χειμώνα

Κόμικ μίνι σειρά φαντασίας της Marvel, δημιουργία του Μάλκολμ Σπέλμαν, σε σκηνοθεσία Κάρι Σκόγκλαντ, με τους Άντονυ Μακί, Σεμπάστιαν Σταν, Γουάιατ Ράσελ, Έριν Κέλλυμαν, Ντον Τσηντλ, Ντάνιελ Μπρουλ, Έμιλυ ΒανΚαμπ.

Έξι μήνες αφού του δόθηκε ο τίτλος του Κάπταιν Αμέρικα στο τέλος της ταινίας "Εκδικητές -Η Τελευταία Πράξη", ο Σαμ Γουίλσον συνεργάζεται με τον Μπάκυ Μπαρνς, όταν εμφανίζεται η αντιπατριωτική οργάνωση "Καταστροφείς της Σημαίας". Αμείλικτοι στη δράση τους και με πρόσβαση στον ορό του υπερ-στρατιώτη, οι θανάσιμοι αυτοί "ακτιβιστές" πραγματοποιούν συστηματικές επιθέσεις ενάντια σε θεσμούς και δράσεις που επαναπροσδιορίζουν τον κόσμο μετά την επιστροφή όσων χάθηκαν κατά το "Μπλιπ". Στο μεταξύ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρίζει συμβολικά νέο Κάπταιν Αμέρικα τον παρασημοφορεμένο λοχαγό Τζων Γουώκερ, ο οποίος αποφασίζει να ακολουθήσει τη δική του, όχι και τόσο συμβολική, ατζέντα όταν το Γεράκι και ο Στρατιώτης του Χειμώνα αρνούνται να τον συμπεριλάβουν στη δράση τους.

Και κάπως έτσι, η Marvel στήνει ένα δικό της "Homeland", σε μια σειρά υψηλών προδιαγραφών, τόσο υπερηρωική όσο χρειάζεται αλλά ταυτόχρονα σκεπτόμενα πολιτική και ρεαλιστικά κατασκοπική που θα μπορούσε να την παρακολουθήσει με ευχαρίστηση και ο οποιοσδήποτε μη λάτρης των κόμικ. Ο Άντονυ Μακί και ο Σεμπάστιαν Σταν, επιστρέφοντας στους ρόλους που είχαν και στις ταινίες που προηγήθηκαν, αποτελούν ένα καλοδουλεμένο δίδυμο τόσο στη μεταξύ τους χημεία όσο και στη δουλειά που έχει γίνει σεναριακά επί των χαρακτήρων τους, την ίδια στιγμή που η Νέμεσις την οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν, η Κάρλι Μόργκενθω, η ηγέτις της αντιπατριωτικής οργάνωσης, έχει υπόσταση και ουσία στον χαρακτήρα της, με αποτέλεσμα να είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν τυπικό, "χάρτινο" κακό στα κόμικ. Το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο χαρακτήρας του "νέου" Κάπταιν Αμέρικα, τον οποίο υποδύεται με συγκρουσιακό ενδιαφέρον ο Γουάιατ Ράσσελ, καθώς οδηγεί σταδιακά τον ρόλο του στην τρέλα. Η παραγωγή κινείται φυσικά σε κινηματογραφικά επίπεδα από κάθε άποψη, ενώ το γεγονός πως και τα 6 επεισόδια σκηνοθετήθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο (όχι τόσο σύνηθες για την τηλεόραση) προσδίδει στη σειρά μια ολότητα που παραπέμπει σε ταινία, απλά μοιρασμένη σε κεφάλαια. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)