Tom and Jerry: A Nutcracker Tale (2007)


Ελληνικός τίτλος: Τομ και Τζέρρυ -Η ιστορία του Καρυοθραύστη

Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων γυρισμένη από τη Warner απ' ευθείας για το home video, σε σκηνοθεσία Σπάικ Μπραντ & Τόνυ Σερβόνε, με τις φωνές των Σαντάλ Στραντ, Ίαν Τζέημς Κόρλετ, Καθλήν Μπαρ, Τάρα Στρoνγκ, Ρίτσαρντ Νιούμαν.

Ο Τομ και η στρατιά από αδέσποτα γατιά που διοικεί, επιτίθενται στο μαγικό βασίλειο με τα ζωντανά παιχνίδια του Τζέρρυ. Τώρα, ο μικρούλης ποντικός πρέπει οπωσδήποτε να βρει τον Παιχνιδοποιό, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει να σώσει το βασίλειό του πριν από την ανατολή.

Το χιλιοειπωμένο αλλά λατρεμένο παραμύθι του Καρυοθραύστη προσαρμόζεται στο παιδικό (στην περίπτωσή μας και ελαφρώς παιδιάστικο) ύφος των περιπετειών του Τομ και του Τζέρρυ, σε ένα φιλμάκι μεσαίας διάρκειας, γεμάτο από τις μελωδίες του Τσαϊκόφσκι, ατελείωτα κυνηγητά και αστεία, που όμως απευθύνονται αποκλειστικά σε θεατές μικρής ηλικίας. Πάντως, έχει φροντισμένο σκίτσο, μια ιστορία σχετικά καλογραμμένη και στο σύνολό του είναι πολύ καλύτερο από άλλες αντίστοιχες παραγωγές κινουμένων σχεδίων που γυρίστηκαν για κυκλοφορία απ' ευθείας σε home video.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΤο αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)