A Castle for Christmas (2021)

 


Ελληνικός τίτλος: Ένα κάστρο για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America σε σκηνοθεσία Μαίρη Λάμπερτ, με τους Μπρουκ Σηλντς, Κάρυ Ελβς, Λη Ρος, Τίνα Γκρέυ, Στήβεν Όσβαλντ.

Η συγγραφέας αισθηματικών μπεστ-σέλλερ Σόφι Μπράουν αντιμετωπίζει το μένος των θαυμαστών της για το τέλος που επέλεξε να δώσει στους ήρωες της δημοφιλούς σειράς των βιβλίων της. Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και με τις αντιδράσεις να εντείνονται στα social media και παντού, επιλέγει να ακολουθήσει τη συμβουλή της μάνατζέρ της και να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας ούτως ώστε και το σκάνδαλο να καταλαγιάσει και η ίδια να βρει την ευκαιρία να γράψει το επόμενο βιβλίο της, το οποίο θα τραβήξει τα βλέμματα από το τρέχον. Έτσι, η Σόφι βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της στη Σκωτία, σε ένα συμπαθέστατο χωριουδάκι με συμπαθέστατους κατοίκους που ουδόλως τους απασχολεί το φινάλε του βιβλίου της. Καθώς ο πατέρας της εργαζόταν στα κτήματα του άρχοντα της περιοχής, η Σόφι αποφασίζει να τα δει από κοντά και να επισκεφθεί και το περιβόητο κάστρο στο οποίο εκείνος είχε μπει κρυφά όταν ήταν μικρό παιδί. Το κάστρο μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια και το ερωτεύεται κεραυνοβόλα, κάτι που δεν μπορεί να πει για τον ιδιοκτήτη του, τον απόμακρο έως και αγενή Δούκα Μάυλς του Ντάνμπαρ.

Πολύ τρυφερή και χαριτωμένη αισθηματική κομεντί με όλο το απαιτούμενο εορταστικό περιτύλιγμα και τα απαραίτητα καρτποσταλικά τοπία από την εξοχή της Σκωτίας. Καλογραμμένη η ιστορία και οι διάλογοι, κρατούν τα μπόσικα μακριά από τις γλυκερές υπερβολές, ενώ το δίδυμο Μπρουκ Σηλντς-Κάρυ Ελβς έχει το εκτόπισμα και την απαιτούμενη χημεία για να δουλέψει το love story αλλά και το χιούμορ στη συναναστροφή τους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)