Ideal home (2018)


Ελληνικός τίτλος: Ένα φανταστικό σπίτι

Δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία Άντριου Φλέμινγκ, με τους Πωλ Ραντ, Στηβ Κούγκαν, Τζακ Γκορ, Άλισον Πιλ, Τζέηκ ΜακΝτόρμαν. 

Ο Εράσμους και ο Πωλ, χρόνια ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι μαζί, έχουν κατορθώσει να συνδυάσουν αρμονικά και με επιτυχία την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Διάσημος σεφ ο Εράσμους, παραγωγός της τηλεοπτικής του εκπομπής ο Πωλ, απολαμβάνουν την καθημερινότητά τους στο υπέροχο σπίτι τους στο Νέο Μεξικό, έως ότου ένα πρωί τα πάντα γίνονται άνω-κάτω, όταν ένα 10χρονο πιτσιρίκι τούς χτυπά την πόρτα και τους ανακοινώνει πως είναι ο εγγονός του Εράσμους.

Μία και μοναδική ερωτική σχέση με γυναίκα πριν από χρόνια, ένας γιος του οποίου την ύπαρξη αγνοούσε και ένα εγγονάκι που ζητά καταφύγιο, αφού ο πατέρας του είναι στη φυλακή για ναρκωτικά, θέτουν τις βάσεις αυτής της τρυφερής και χαριτωμένης κομεντί που πέρα από στερεότυπα και διδακτισμούς αφηγείται ένα σύγχρονο οικογενειακό δράμα για το παρελθόν που αναστατώνει το παρόν, εξαναγκάζοντας ταυτόχρονα σε δεσμεύσεις για το μέλλον. Σημερινό το θέμα, αρκούντως φρέσκια η ματιά, πολύ καλό το καστ, φροντισμένο και το σενάριο που "σπρώχνει" κάποιες φορές τη σχέση του Εράσμους και του Πωλ σε ολίγον ρετρό μοτίβο, σύμβαση όμως που εύκολα γίνεται κατανοητή εάν ληφθεί υπ' όψιν η ηλικία των δύο κεντρικών χαρακτήρων. Ο πιτσιρικάς που παίζει τον εγγονό είναι αυτός που κλέβει καρδιές αλλά και που δίνει τον τόνο στην ταινία που κατά κύριο λόγο θέλει να μιλήσει για τη ζεστασιά, την αγάπη και την ασφάλεια που όλοι μας νιώθουμε στην αγκαλιά αυτών με τους οποίους μοιραζόμαστε αγάπη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)