Un bébé pour Noël (2018)


Ελληνικός τίτλος: A baby for Christmas

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της TF1 σε σκηνοθεσία Ερίκ Σάμμερ, με τους Λετισιά Μιγιό, Αλεξί Λορέ, Μωντ Μπαικέρ, Αρνώ Μπινάρ.

Ως αποτέλεσμα μιας άσχημης πτώσης, μια κοπέλα ξυπνά από το κώμα έξι μήνες αργότερα από την ημέρα του ατυχήματος. Από μόνο του αυτό θα ήταν ένα ευτυχές γεγονός, εάν δεν το ακολουθούσε ένα ακόμα: Η Νοεμί είναι έγκυος, χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει τον πατέρα του παιδιού της. Άραγε είναι το αγόρι της ο Ολιβιέ, με τον οποίον είχαν τσακωθεί άσχημα μία εβδομάδα πριν από το ατύχημα ή μήπως είναι ο Γιαν, ο τέως της με τον οποίο τα ξαναβρήκαν εκείνη τη συγκεκριμένη εβδομάδα;

Μπορεί να είναι ιντριγκαδόρικο το θέμα, η προσέγγιση όμως παραμένει απλοϊκή και τα Χριστούγεννα εξυπηρετούν μόνο για φόντο. Έτσι, αυτή εδώ η χαριτωμένη γαλλική τηλεταινία ναι μεν διασκεδάζει αλλά δεν κάνει και καμία ουσιαστική διαφορά. Πόντους κερδίζει το καστ, με τη Λετισιά Μιγιό να τα καταφέρνει από το χιούμορ στη συγκίνηση χωρίς υπερβολές, στο πλευρό των δύο γοητευτικών συμπρωταγωνιστών της και υποψήφιων πατεράδων του παιδιού της. Το τέμπο είναι που λείπει από την ταινία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κωμικές αρρυθμίες και να μην μπορεί να ακροβατεί με την ίδια επιτυχία στις μεταβάσεις από την κωμωδία στο ρομάντσο. Βέβαια, παρακολουθείται ευχάριστα, αφού το μυστήριο της πατρότητας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και τη συναισθηματική εμπλοκή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)