A California Christmas: City Lights (2021)


Ελληνικός τίτλος: Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια -Τα φώτα της πόλης

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική ταινία του Netflix, σε σκηνοθεσία Σων Πωλ Πιτσινίνο, με τους Λώρεν Σουίκαρντ, Τζος Σουίκαρντ, Αλί Αφσάρ, Ντέηβιντ Ντελ Ρίο, Νατάλια Μαν, Ράκελ Ντομίνγκεζ, Λώρα Τζέημς.

Έναν χρόνο μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, συναντάμε και πάλι το ερωτευμένο ζευγάρι της Κάλλι και του Τζόζεφ να τα φέρνουν βόλτα στη φάρμα και στον αμπελώνα τους και να απολαμβάνουν ανέμελοι τη ζωή τους μαζί. Ξαφνικά όμως, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Τζόζεφ τον υποχρεώνουν να επιστρέψει στην πόλη και -σύμφωνα με τις ανησυχίες της Κάλλι- στις παλιές του συνήθειες και στον παλιό του έρωτα. 

Όσο μου είχε αρέσει η πρώτη ταινία, τόσο απογοητευμένο με άφησε τούτη εδώ η συνέχεια. Παρ' ότι οι βασικοί χαρακτήρες είναι σχεδόν όλοι παρόντες και η χημεία των πρωταγωνιστών εξακολουθεί να είναι ζωντανή στην οθόνη, το σενάριο αφήνει τα πάντα ανεκμετάλλευτα και αφηγείται μια ιστορία στα όρια του αδιάφορου, με ψήγματα μόνο του χιούμορ και της ίντριγκας που είχαμε αγαπήσει στην προηγούμενη. Θα μου πείτε πως και η πρώτη ήταν πνιγμένη στις συμβάσεις του χριστουγεννιάτικου τρα-λα-λα-love story και θα έχετε δίκιο, όμως εκεί η συνταγή είχε δουλέψει, ενώ εδώ όχι και τόσο, αφού μάλιστα νιώθεις πως λείπει και το έξτρα κέφι. Οι συμβάσεις της νέας ιστορίας θα μπορούσαν να είναι αρκετές για μια νέα τηλεταινία, όταν όμως έρχονται να συνεχίσουν μια ιστορία τόσο καλοειπωμένη, τότε φαντάζουν αδύναμες. Δεν είναι πως θα φρίξετε, αλλά αν είχατε αγαπήσει κι εσείς την αρχική ταινία, τότε μην περιμένετε και πολλά-πολλά από τούτην εδώ, πέραν του να χαζέψετε τους γνώριμους και συμπαθείς ήρωες στις νέες τους περιπέτειες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)