High Holiday (2021)


Χριστουγεννιάτικη κωμωδία της MarVista σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χέρζλινγκερ, με τους Τομ Άρνολντ, Τζένιφερ Τίλλυ, Σάννυν Σόσαμον, Ασίφ Άλι, Κλόρις Λήτσμαν, Ρόμπερτ Κάραντάιν.

Με την παραμονή των Χριστουγέννων να πλησιάζει, η Λιζ σκέφτεται με τρόμο ότι πρέπει να την περάσει μαζί με τη μονίμως επικριτική και συντηρητική της οικογένεια. Έτσι, όταν το αγόρι της ο Σάντι τής προτείνει να τους "χαλαρώσουν" λίγο, φτιάχνοντας τη σως της σαλάτας με μαριχουάνα, η Λιζ δεν αργεί να συμφωνήσει. Την επόμενη μέρα λοιπόν, μπαμπάς, μαμά, γιαγιά, αδελφός, αδελφή, γαμπρός, ακόμα και ο σκύλος είναι κόκαλο μετά το φαγητό, με τις αναστολές να πέφτουν, τις αλήθειες να εκτοξεύονται ανεξέλεγκτα και την κατάσταση να ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν καταφθάνει στο σπίτι ο δημοσιογράφος που θα έπαιρνε τη συνέντευξη από τον υποψήφιο για Κυβερνήτη πατέρα της οικογένειας. 

Και να λοιπόν που μια χριστουγεννιάτικη τηλεταινία κάνει την έκπληξη και δεν είναι ούτε αισθηματική, ούτε κατάλληλη για όλους, ούτε πατροπαράδοτα οικογενειακή. Πέραν της έκπληξης, όμως, δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει με τα υπόλοιπα, καθώς το σενάριο είναι μια συρραφή από αστεία (κάποια περισσότερο, κάποια λιγότερο και κάποια καθόλου) στιγμιότυπα, τα οποία όμως δεν είναι και αρκετά για να βγει και κάποιο νόημα. Ποτέ δεν καταλαβαίνουμε πώς η μαριχουάνα προκαλεί παραισθήσεις λες και πήραν LSD, ποτέ δεν μπορείς να αντιληφθείς τον λόγο που ο δημοσιογράφος εξακολουθεί να παραμένει στο σπίτι παρά τα όσα υστερικά συμβαίνουν, αλλά τέλος πάντων κάπου πας να γελάσεις, κάπου γελάς, αλλά στο τέλος η άγαρμπη μεταστροφή στα περί οικογένειας, αγάπης και αποδοχής είναι πιο αφύσικη και από τις παραισθήσεις που προκαλεί η μαριχουάνα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)