Elliot the littlest reindeer (2018)


Ελληνικός τίτλος: Έλλιοτ, ο πιο μικρός τάρανδος

Χριστουγεννιάτικη ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Τζένιφερ Γουέστκοτ, με τις φωνές των Μορένα Μπάκαριν, Τζος Χάτσερσον, Τζων Κληζ, Μάρτιν Σορτ, Τζωρτζ Μπούζα, Σαμάνθα Μπη, Άντζελα Φούσκο.

Όταν ο τάρανδος Μπλίτσεν ανακοινώνει ξαφνικά στις 21 Δεκεμβρίου πως αποφάσισε να αποσυρθεί, στον Βόρειο Πόλο σημαίνει συναγερμός, καθώς ο Άι Βασίλης πρέπει να βρει άμεσα τον αντικαταστάτη του. Με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, τα νέα διαδίδονται γρήγορα μέχρι τη φάρμα όπου κατοικεί ο Έλλιοτ, ένα μικροσκοπικό άλογο που ανέκαθεν προπονείτο να γίνει ο πρώτος μη-τάρανδος που θα δεθεί στο έλκηθρο του Άι Βασίλη. Παρά τις κοροϊδίες που ανέχεται χρόνια τώρα από τους επιβήτορες της φάρμας, ο Έλλιοτ παρέα με την κολλητή του κατσίκα, τη Χέηζελ, ταξιδεύουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο, όπου μεταμφιεσμένος λαμβάνει μέρος στην Ολυμπιάδα των Ταράνδων που θα αναδείξει αυτόν που θα έχει την τιμή να μπει στην ομάδα του Άι Βασίλη. Στο μεταξύ, όμως, πίσω στη φάρμα που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, η νέα της ιδιοκτήτρια έχει άγρια σχέδια για τα ζώα που κατοικούν εκεί.

Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνημα σε αφήνει λίγο αμήχανο, αφού το σενάριο σου δίνει τη λανθασμένη εντύπωση πως τα γεγονότα που συμβαίνουν αποτελούν συνέχεια κάποιας άλλης ιστορίας που θα όφειλες να γνωρίζεις -σαν να ξεκινά ένα sequel. Μόλις όμως ξεπεραστεί αυτό το μπέρδεμα, η ταινία τραβά ευχάριστα τον δρόμο της, χωρίς όμως να γίνεται ποτέ της και κάτι το ξεχωριστό. Παιδικής σύλληψης αλλά και με κάμποσα αστεία που κλείνουν το μάτι στους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές, ο "Έλλιοτ" είναι μια σύγχρονη παραλλαγή της ιστορίας του Ρούντολφ, με κάποιους ενδιαφέροντες και αστείους ήρωες, μια κακιά που παραπέμπει στην Κρουέλα και ένα σκίτσο από υπολογιστή που μοιάζει με αυτό δεκάδων άλλων ταινιών, αφού μάλλον το λογισμικό που χρησιμοποιούν είναι κοινό. Όπως και να έχει, τα μικρά παιδιά μάλλον θα το ευχαριστηθούν, ενώ εμείς οι μεγαλύτεροι, εν μέσω τριγώνων και καλάντων, μπορούμε να το χαζέψουμε ολίγον χαμογελαστοί παρέα με το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αρκεί να μην περιμένουμε τίποτα περισσότερο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΤο αρχείο κειμένων του Cinemano για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων θα το βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)