A mil kilómetros de la Navidad (2021)


Ελληνικός τίτλος: 1.000 χιλιόμετρα ως τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Αλβάρο Φερνάντεζ Αρμέρο, με τους Ταμάρ Νόβας, Άντρεα Ρος, Πήτερ Βιβές, Βερόνικα Φορκέ.

Ο Ραούλ, ένας τριαντάρης, ταλαιπωρημένος από τα Χριστούγεννα άντρας, έχει δει όλες τις αναποδιές της ζωής του να συμβαίνουν κατά την περίοδο των γιορτών. Ως αποτέλεσμα, σιχαίνεται τα κάλαντα, τα φωτάκια, τα δέντρα, τους τρεις μάγους και ό,τι άλλο χριστουγεννιάτικο. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο περνά τις ημέρες αυτές σε κάποια απομονωμένη παραλία, μόνο που φέτος το αφεντικό του έχει άλλα σχέδια για αυτόν. Του αναθέτει να εκτελέσει έναν επείγοντα λογιστικό έλεγχο σε μια εταιρεία αμυγδαλωτών στο Βαλβέρντε, μια πόλη της οποίας ολόκληρη η ύπαρξη σχεδόν στηρίζεται στα Χριστούγεννα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι υποχρεωμένος να μείνει στο σπίτι της Πάουλα, της δασκάλας της πόλης, η οποία ονειρεύεται να στήσει τη μεγαλύτερη αναπαράσταση της θείας γέννησης που έγινε ποτέ και να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Είναι αστείο, καλογυρισμένο, με συμπαθέστατο καστ και μάλιστα ένα σενάριο που μολονότι βυθίζεται απλόχερα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα, έχει να πει μια ιστορία διαφορετική από τις τετριμμένες που συναντούμε σε αντίστοιχες παραγωγές. Το love story δεν καπελώνει ποτέ το βασικό αφήγημα της ταινίας, ενώ η αποκάλυψη της πραγματικής αιτίας που το αφεντικό του τον έστειλε στο συγκεκριμένο εργαστήριο οδηγεί σε μια ειλικρινή μεταστροφή του χαρακτήρα και σε ένα αρκούντως μεγαλόπρεπο, αστείο και μαζί συγκινητικό φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες και τις σειρές Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)