Luckiest Girl Alive (2022)


Ελληνικός τίτλος: Το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο

Δραματική ταινία του Netflix σε σκηνοθεσία Μάικ Μπάρκερ, με τους Μίλα Κούνις, Κιάρα Αουρέλια, Φιν Γουίτροκ, Κόννι Μπρίτον, Σκουτ ΜακΝαίρυ, Τζάστιν Λούπε, Ντάλμαρ Αμπουζεΐντ, Τζένιφερ Μπηλς.

Στα 28 της, η Άνι Φανέλι έχει τη ζωή που ονειρεύτηκε: επιτυχημένη αρθρογράφος σε γυναικείο περιοδικό, με προοπτικές για μεταγραφή σε κορυφαία έκδοση, έτοιμη να παντρευτεί τον άντρα που αγαπά, τον όμορφο, επιτυχημένο και πλούσιο γόνο μιας αριστοκρατικής οικογένειας. Εντελώς ξαφνικά όμως, το παρελθόν τής χτυπά την πόρτα όταν ένας ντοκυμανταιρίστας σκηνοθέτης την πλησιάζει και της ζητά να συμμετάσχει στην ταινία που ετοιμάζει με θέμα τους μαζικούς πυροβολισμούς στο σχολείο της, από τους οποίους είχε επιζήσει σαν από θαύμα. Το θέμα είναι πως εάν η Άνι δεχτεί να μιλήσει για αυτό το περιστατικό, τότε θα πρέπει να βγάλει στη φόρα και άλλα μυστικά που δεν έχει ομολογήσει σχεδόν σε κανέναν. 

Δύσκολο θέμα, σε συσκευασία γκλαμουράτου δράματος, με καλογραμμένο σενάριο και ολόσωστη την επιλογή της Μίλα Κούνις στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ταξίδι στα τραύματα του παρελθόντος, και στα μυστικά που κρατάμε μια ζωή μέσα μας για να διατηρήσουμε την καλή μας εικόνα και μαζί παιχνίδι συμβάσεων και συμβιβασμών με στόχο την αναγνώριση και την επιτυχία, το "Πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο" παλεύει με τις αποφάσεις που είχε πάρει τότε κόντρα σε αυτές που καλείται να πάρει σήμερα, εάν το ζητούμενο είναι η πραγματική της ευτυχία και η όποια λύτρωση. Κάπου ανάμεσα σε δράμα ενηλικίωσης και ταινία μυστηρίου, το σενάριο της Τζέσικα Νολ εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παράθεση των γεγονότων του παρελθόντος σε συνάρτηση με το σήμερα της ηρωίδας μας και παρέα με ένα λειτουργικό voice over αποκαλύπτει λίγο-λίγο τα όσα είχαν συμβεί τότε αλλά και τον τρόπο που τα τραυματικά αυτά γεγονότα στιγμάτισαν τη ζωή που ακολούθησε. Σαφέστατα επίκαιρο εν μέσω της τρέχουσας ειδησεογραφίας, αλλά την ίδια στιγμή διόλου διδακτικό η στρατευμένο, το φιλμ χαίρει συμπαγών ερμηνειών και ενός καλοδιαλεγμένου επιτελείου ηθοποιών. Πολύ καλή η Κόννι Μπρίτον στον ρόλο της μητέρας, ενώ την αρχισυντάκτρια της Άνι υποδύεται η Τζένιφερ Μπηλς, που μπορεί να δείχνει αλλαγμένη από τον χρόνο, αλλά δεν έχει χάσει διόλου αυτό το καθάριο και λαμπερό της βλέμμα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)