Christmas Flow (2021)


Χριστουγεννιάτικη, αισθηματική μίνι σειρά του Netflix, δημιουργία των Ανρί Ντεμπέρμ, Μαριάν Λεβύ και Βικτόρ Ρόντεμπαχ, σε σκηνοθεσία Ναντέζ Λουαζώ, με τους Τάυκ, Σιρίν Μπουτελά, Μαριόν Σεκλέν, Αλοΐζ Σωβάζ, Καμίγ Λου.

O Μάρκους, ένας διάσημος ράπερ, βλέπει την καριέρα του να παίρνει ξαφνικά την κάτω βόλτα, όταν οι μισογυνιστικοί στίχοι του τον οδηγούν μέχρι το δικαστήριο. Τώρα, για να σώσει ό,τι απέμεινε από το διάσημο κύρος του, πρέπει να πείσει για τη βαθιά του μετάνοια, ηχογραφώντας ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, μίλια μακριά από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο ίδιος δημιουργικά. Στο μεταξύ, γνωρίζεται με τη Λιλά, μια φιλόδοξη δημοσιογράφο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών που ανακαλύπτει στο πρόσωπό του το δισκοπότηρο της δικής της σταυροφορίας. Μόνο που όσο αυτοί οι δύο άνθρωποι μισιούνται, άλλο τόσο ανακαλύπτουν πόσο περισσότερο κοντά έρχονται ο ένας στον άλλον.

Αισθηματική κομεντί όπου το μίσος γεννά αγάπη, με τους πρωταγωνιστές να είναι εξ ολοκλήρου αντίθετοι μεταξύ τους, τουλάχιστον στην αρχή, έως ότου ο έρωτας αποκαλύψει πόσο πολύ ταιριάζουν. Εν μέσω χριστουγεννιάτικου περιτυλίγματος και με τον όντως διάσημο ράπερ Τάυκ στον πρώτο ρόλο, η σειρά μοιάζει να γυρίστηκε επάνω του, χωρίς όμως να δώσουν και πολλή σημασία στο σενάριο. Πολλά πράγματα δεν βγάζουν νόημα, κάποια άλλα επαναλαμβάνονται και κάποια τρίτα μοιάζουν εντελώς περιττά, όμως το ζητούμενο είναι να προκύψει το αίσθημα, να βγουν κάποια αστεία και εν τέλει να βασιλέψει η αγάπη και η καλοσύνη των γιορτών. Σύμφωνοι μεν, χρειαζόταν καλύτερο σενάριο δε. Έχει τις στιγμές του, όλο μαζί όμως είναι αδύναμο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)