Revolt of the Zombies (1936) (A/M)


Θρίλερ της Academy Pictures σε σκηνοθεσία Βίκτορ Χάλπεριν, με τους Ντόροθυ Στόουν, Ντην Τζάγκερ, Ρόυ Ντ' Άρσυ, Ρόμπερτ Νόλαντ.

Μετά τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα των συμμαχικών δυνάμεων βρίσκεται στην Καμπότζη όπου αναζητά το μυστικό των Ζόμπι, μια τελετή που σύμφωνα με τους ντόπιους θρύλους δίνει τη δύναμη σε όποιον την κατέχει να ελέγχει το μυαλό των πάντων γύρω του και να τους μετατρέπει σε άβουλα πλάσματα. Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής είναι και ο φοιτητής των νεκρών γλωσσών Άρμαντ Λουκ, που είναι ερωτευμένος με την κόρη του Στρατηγού Ντυβάλ, την Κλαιρ. Όταν ο Άρμαντ συνειδητοποιεί πως η Κλαιρ τον αρραβωνιάζεται μόνο και μόνο για να πικάρει αυτόν που αγαπά πραγματικά και να τον αναγκάσει να τη διεκδικήσει, τότε η η δίψα του για το απόκρυφο μυστικό γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, καθώς πλέον θέλει να το χρησιμοποιήσει για προσωπικούς λόγους.

Ως sequel της ταινίας "Το ζωντανό πτώμα" γεννήθηκε η ιδέα πίσω από τούτην εδώ την αδιάφορη ιστορία τρόμου (λέμε τώρα) που την παραμικρή σχέση δεν έχει με την αρχική. Το μόνο που μοιράζονται είναι η ίδια κεντρική ιδέα πίσω από έναν παρατημένο εραστή που επιθυμεί να σκλαβώσει το μυαλό των άλλων ώστε να βρεθεί με αυτήν που αγαπά. Μόνο που στο "Revolt of the zombies" το αισθηματικό δράμα υπερβαίνει κατά πολύ το φανταστικό και τον τρόμο, με αποτέλεσμα να παρακολουθείς κάτι άλλο από αυτό που θα έπρεπε, την ίδια στιγμή που ούτε η ίντριγκα αυτή καθ' εαυτή μπορεί να πείσει, με τα πάντα γραμμένα και γυρισμένα στο πόδι. Τα δε μάτια που εμφανίζονται κατά καιρούς στην οθόνη ανήκουν στον Μπέλα Λουγκόζι και ουσιαστικά είναι κλιπ από το "Ζωντανό πτώμα", στο οποίο και πρωταγωνιστούσε. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)