Within (2016)


Εναλλακτικός τίτλος: Crawlspace
Ελληνικός τίτλος: Φωνές μέσα από τους τοίχους

Ταινία τρόμου των Warner/New Line σε σκηνοθεσία Φιλ Κλαίυντον, με τους Μάικλ Βάρταν, Έριν Μοριάρτυ, Ναντίν Βελάσκεζ, ΤζοΜπεθ Γουίλλιαμς.

Ένας χήρος, η κόρη του και η νέα του σύζυγος μετακομίζουν στο καινούργιο τους σπίτι σε ένα ειδυλλιακό προάστιο. Τα πάντα φαντάζουν τέλεια και γαλήνια, καθώς το νέο τους αυτό σπιτικό υπόσχεται ένα νέο ξεκίνημα για όλους. Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς το ίδιο το σπίτι, το οποίο κρατά καλά κρυμμένα μυστικά. Παράξενα περιστατικά αρχίζουν να τους τραβούν την περιέργεια και όσο ο καιρός περνά, η έντασή τους δείχνει να αυξάνεται. Διαισθανόμενοι έναν απροσδιόριστο κίνδυνο να τους περιβάλλει, προσπαθούν να συνδυάσουν όσα συμβαίνουν με την ιστορία της κατοικίας, ενώ αυτά που μαθαίνουν μόνο τρόμο τούς προκαλούν.

Άλλη μία ταινία στις εκατοντάδες που ξεκινούν με το γνωστό πρόσχημα: οικογένεια μετακομίζει σε νέο, υπέροχο σπίτι που το βρήκαν κοψοχρονιά παρά το μέγεθος και την τοποθεσία του. Εννοείται δε πως το βρήκαν σε αυτήν την τιμή-ευκαιρία λόγω του παρελθόντος του που το καθιστούσε ανεπιθύμητο σε όσους τη γνώριζαν και επειδή οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες προφανώς ήθελαν να το ξεφορτωθούν. Η οικογένεια του Τζων Αλεξάντερ όμως δεν γνώριζε τίποτα από όλα αυτά, οπότε πολύ σύντομα καλούνται να αντιμετωπίσουν περίεργους θορύβους και αντικείμενα που μετακινούνται αφ' εαυτού τους -δεν το λες και πολύ welcoming όλο αυτό. Προσθέστε στην εξίσωση και έναν παράξενο γείτονα, τα ανεξήγητα περιστατικά που διαρκώς πυκνώνουν σε συχνότητα και μεγαλώνουν σε ένταση και εν τέλει έχετε ένα απολαυστικό για το είδος του θριλεράκι, με σωστή δομή στην ιστορία και μια πολύ ενδιαφέρουσα έκπληξη να σας περιμένει αφού ό,τι βλέπετε και υποψιάζεστε δεν είναι απαραίτητα και αυτό που συμβαίνει. Η ταινία σέβεται απόλυτα τις συμβάσεις του είδους, αντιγράφει σωστά τους κανόνες αλλά δεν ξεπέφτει σε φτηνούς εντυπωσιασμούς τους οποίους έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Τίμιο και με ένα ανατρεπτικό -αν και κάπως αδύναμο- φινάλε. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον λόγο που ο Μάικλ Βάρταν δεν έκανε πιο μεγάλα πράγματα μετά το "Alias" σε αντίθεση με την Τζένιφερ Γκάρνερ και φυσικά τον Μπράντλεϋ Κούπερ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)