Escape Room (2019)


Θρίλερ της Columbia σε σκηνοθεσία Άνταμ Ρόμπιτελ, με τους Τέυλορ Ράσελ, Λόγκαν Μίλλερ, Τζέυ Έλλις, Τάυλερ Λαμπίν, Ντέμπορα Ανν Γουόλ,  Νικ Ντοντάνι.

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι συναντιούνται τυχαία σε ένα Escape Room αφού είχαν λάβει έναν κύβο-παζλ που περιείχε την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην πιο ξεχωριστή εμπειρία επιβίωσης. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι πως θα έπρεπε να παλέψουν με νύχια και με δόντια ακριβώς για αυτό: την επιβίωσή τους.

Από τη μία φαντάζει στο σύνολό του κοινότοπο, αφού τίποτα σε χαρακτήρες, σύλληψη και ιδέα δεν ανατρέπει τα γνωστά δεδομένα μιας ταινίας όπου άγνωστοι δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον χωρίς να ξέρουν το ποιος και το γιατί. Από την άλλη όμως είναι όμως πρωτότυπος και πολύ trendy ο χώρος όπου διαδραματίζεται η ταινία, αφού η παγκόσμια μόδα των escape rooms ήταν καιρός να αξιοποιηθεί και στο σινεμά τρόμου. Πέραν αυτής της "φρεσκάδας", ο ίδιος ο χώρος δράσης προσφέρει και πολλούς ευφάνταστους τρόπους θανάτου στους άτυχους του κάθε δωματίου, ενώ η πολυπλοκότητα αυτού του τεράστιου escape room δίνει τη δυνατότητα διαρκών εναλλαγών στην εικόνα, αφού το κάθε δωμάτιο μεταφέρει τους παίχτες σε ένα καινούργιο και εντελώς διαφορετικό περιβάλλον (πολύ όμορφο και οπτικά και λειτουργικά το αναποδογυρισμένο μπιλιαρδάδικο). Η δράση είναι ασταμάτητη, τα εφφέ καλοφτιαγμένα, μοντάζ και φωτογραφία εναλλάσσουν διαρκώς ρυθμό και ύφος ενώ το καστ αν μη τι άλλο πείθει με την παρουσία του. Είναι συναρπαστικό, δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για πλήξη, αλλά τελειώνει και με μια αίσθηση ανικανοποίητου, αφού αυτό το καινούργιο που νομίζεις ότι σου υπόσχεται τελικά δεν το ανακαλύπτεις ποτέ. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)