La influencia (2019)


Ελληνικός τίτλος: Μοχθηρή επιρροή

Ταινία τρόμου σε σκηνοθεσία Ντένις Ροβίρα βαν Μπέκχολτ, με τους Μανουέλα Βελές, Μάγκι Σιβάντος, Αλαίν Χερνάντεζ, Κλώντια Πλασέρ, Έμμα Σουάρεζ, Ντανιέλα Ρούμπιο.

H Αλίσια επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι, μαζί με τον άντρα της και τη μικρή της κόρη, όταν την καλεί η αδελφή της που της ανακοινώνει πως η μητέρα τους είναι ετοιμοθάνατη σε κώμα. Μολονότι αυτή φαίνεται να είναι η δικαιολογία της ώστε να ξαναβρεθεί έστω και υπό αυτές τις συνθήκες με την αποξενωμένη μαμά της, η αλήθεια είναι πως όλο αυτό ευνοεί και την άσχημη οικονομική τους κατάσταση. Με ένα σπίτι στη διάθεσή τους και μια θέση νοσοκόμας στην τοπική κλινική για εκείνη, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα από ό,τι πριν, με τον άντρα της άνεργο και τα χρέη να συσσωρεύονται. Μόνο που η επιστροφή της σημαδεύεται και από τραυματικές αναμνήσεις της βίαιης μητέρας τους, οικογενειακές τραγωδίες και μια σειρά από παράξενα περιστατικά που κορυφώνονται από τη σταδιακή αλλαγή στη συμπεριφορά της μικρής της κόρης, αφού η Νόρα μοιάζει να αναπτύσσει μια αλλόκοτη σχέση με τη γιαγιά της και με μια καινούργια φίλη.

Με μια κουβέντα, είναι όλο λάθος. Ή για να το πω αλλιώς, τίποτα δεν βγάζει νόημα. Ακόμα και αποδεχόμενος πλήρως όλες τις συμβάσεις μιας ταινίας τρόμου, δεν μπορώ να κατανοήσω τίποτα σε ιστορία και συμπεριφορές. Είναι κατάφωρα αυταπόδεικτο πως η μητέρα των δύο γυναικών ασχολείτο με σκοτεινή μαγεία ή κάτι τέτοιο, αλλά καμία από τις δύο αδελφές δεν δείχνει να παραξενεύεται ή να ενοχλείται από αυτό. Συν τοις άλλοις, όταν τα τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο, ουδείς μπαίνει σε διαδικασία να σκεφτεί πως ίσως θα ήταν καλύτερα να την κοπανήσουν μια ώρα αρχύτερα από αυτό το σπίτι, ενώ οι αναμνήσεις που παρακολουθούμε επιβεβαιώνουν πως γνώριζαν όλη την τρέλα που επικρατούσε επί σειρά ετών αλλά καμιά τους δεν αντιδρούσε. Η δε "εξάρτηση" της 10χρονης εγγονής από τη γιαγιά της άγεται και φέρεται και στην τελική δεν καταλαβαίνεις ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί. Άσε που αρχίζει να μην σε νοιάζει κιόλας. Κρίμα. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)