Down a dark hall (2018)


Ελληνικός τίτλος: Σκοτεινός διάδρομος

Ταινία τρόμου των Summit/Lionsgate σε σκηνοθεσία Ροντρίγκο Κορτέζ, με τους ΆνναΣοφία Ρομπ, Νόα Σίλβερ, Ούμα Θέρμαν, Ρεμπέκα Φροντ.

Μια προβληματική έφηβη αναγκάζεται να παρακολουθήσει μαθήματα στο οικοτροφείο Μπλάκγουντ, το οποίο λειτουργεί σε έναν απομονωμένο, πολυτελέστατο πύργο, αποκλειστικά και μόνο για δύσκολες, αλλά χαρισματικές νέες, οικογενειών που μπορούν να αντέξουν τα υψηλά δίδακτρα. Η Κιτ εκπλήσσεται όταν συνειδητοποιεί πως η σχολική χρονιά αφορά μόνο 5 μαθήτριες, γρήγορα όμως γοητεύεται από το λέγειν της διευθύντριας της σχολής, της μαντάμ Ντυπρέ, που δείχνει αφοσιωμένη να αναδείξει τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά και από τον γιο της, τον γοητευτικό Ζουλ που είναι ο καθηγητής της μουσικής. Μολονότι και οι πέντε κοπέλες μοιάζουν να ξεχωρίζουν πολύ γρήγορα σε κάποιον τομέα σπουδών, το ίδιο γρήγορα κάνουν την εμφάνισή τους και κάποιες παράξενες σκιές στο βάθος των αχανών διαδρόμων.

Η κλασική ιδέα του στοιχειωμένου πύργου εδώ με ένα ενδιαφέρον plot twist για το πώς μπορείς να εκμεταλλευθείς οικονομικά τους δαίμονες στο σπίτι σου. Πέραν αυτής της φρέσκιας ιδέας όμως όλο το υπόλοιπο δουλεύει στον αυτόματο πιλότο χωρίς την παραμικρή έκπληξη ή πρωτοτυπία. Αναγνωρίζεις πάντως στον "Σκοτεινό διάδρομο" την υποβλητική φωτογραφία του Γιάριν Μπλάσκε και τη μουσική του Βίκτορ Ρέγες, αλλά δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς για ποιον λόγο συμβαίνουν όλα αυτά αυτή τη χρονική στιγμή και όχι τόσα χρόνια νωρίτερα και γιατί η Ούμα Θέρμαν μιλάει με τόσο χάλια γαλλική -και καλά- προφορά. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)