Brahms: The Boy II (2020)


Ταινία τρόμου της STX σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ, με τους Κέητι Χολμς, Όουεν Γέομαν, Κρίστοφερ Κόνβερυ, Ραλφ Ίνεσον.

Ψυχολογικό ράκος η ίδια μετά την επίθεση αγνώστων στο διαμέρισμά τους και με τον γιο της να έχει πάθει αλαλία από το σοκ, η Λίζα δέχεται την πρόταση του συζύγου της να μετακομίσουν στην εξοχή ώστε να δοκιμάσουν μήπως βρουν ξανά ισορροπία και να επανεκκινήσουν τους ρυθμούς της ζωής τους. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως το μέρος όπου εγκαθίστανται αποτελεί τμήμα της έπαυλης Χίλσάιρ, όπου είχαν λάβει χώρα τα φρικιαστικά γεγονότα της πρώτης ταινίας. Οπότε, δεν είναι απορίας άξιον πως λίγο μετά την άφιξή τους, ο μικρός τους γιος, ο Τζουντ, ανακαλύπτει μισοθαμμένο στο δάσος τον Μπραμς, την αλλόκοτη πορσελάνινη κούκλα, με τον οποίο αναπτύσσει μια έντονη και δυσάρεστη σχέση. 

Ίδιος σκηνοθέτης, ίδιος σεναριογράφος αλλά πουθενά η όποια πρωτοτυπία της πρώτης ταινίας που τουλάχιστον άλλα σε έκανε να πιστεύεις και άλλα συνέβαιναν. Εδώ, με το μυστήριο πλέον να έχει εξηγηθεί, θα χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τη φρικιαστική παρουσία της κούκλας στην οθόνη για να τονώσει μια ιστορία που είναι πλήρως αναμενόμενη. Sequel-επανάληψη, χωρίς την έκπληξη του πρωτότυπου που απλά εκμεταλλεύεται τη φήμη του για να σταθεί στα πόδια του, με ένα συμπαθές παιδάκι που έχει αλλόκοτο ύφος, την εφιαλτική κούκλα και την προσμονή κάποιου φριχτού γεγονότος. Η Κέητι Χολμς προσδίδει ένα κάποιο stardom στο καστ, μοντάζ και φωτογραφία λειτουργούν προς όφελος της αγωνίας, όλο μαζί κυλάει γρήγορα, έχει κάποιες καλές τρομάρες, αλλά μέχρι εκεί. Δεν αφαιρεί κύρος από τον μύθο, αλλά ούτε του προσθέτει το παραμικρό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)