Flight 7500 (2014)


Ελληνικός τίτλος: Πτήση 7500

Θρίλερ του CBS σε σκηνοθεσία Τακάσι Σιμίζου, με τους Ράυαν Κουάντεν, Έημυ Σμαρτ, Τζέρυ Φερράρα, Λέσλι Μπιμπ, Κρίστιαν Σερράτος, Άλεξ Φροστ.

Μια πτήση ρουτίνας από το Λος Άντζελες στο Τόκυο μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους επιβάτες και το πλήρωμα, όταν μια σειρά από τρομακτικά περιστατικά ακολουθούν τον ξαφνικό και αδικαιολόγητο θάνατο ενός επιβάτη. Τώρα, ολομόναχοι στο νυχτερινό ουρανό επάνω από τον Ειρηνικό, πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό που συμβαίνει προτού να είναι πολύ αργά.

Όμορφη ιδέα για κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα ένα αξιοπρεπές, μικρό ταινιάκι τρόμου, δεδομένης της κλειστοφοβίας που εγγυάται η καμπίνα ενός αεροπλάνου και της απειλητικής μοναξιάς του νυχτερινού ουρανού. Και κάπως έτσι πολλά υποσχόμενη ξεκινά αυτή εδώ η "Πτήση 7500" με μια σειρά από επιβάτες που ο καθένας επιβιβάζεται στο αεροσκάφος κουβαλώντας τις δικές του "αποσκευές", όπως ακριβώς υπαγορεύει ο κανόνας σε κάθε καλή ταινία θρίλερ ή καταστροφής που σέβεται τον εαυτό της. Μάλιστα, η αρχή μοιάζει τόσο καλοδουλεμένη σε επίπεδο παρουσίασης των ηρώων της, που εύκολα παραβλέπεις την εμφανή φτώχια της παραγωγής, με το αεροπλάνο -που υποτίθεται πως είναι τύπου 747- να απεικονίζεται καταφανώς σε στούντιο, με ελάχιστες σειρές και με τους υπόλοιπους χώρους εντέχνως καλυμμένους πίσω από τις διαχωριστικές κουρτίνες. Δεν είναι όμως το χαμηλό budget το πρόβλημα της ταινίας ούτε οι προσχηματικοί -έως και τραβηγμένοι από τα μαλλιά- διάλογοι των ακραίων χαρακτήρων που εκπροσωπεί ο κάθε επιβάτης. Μια χαρά αποδεκτές συμβάσεις είναι αυτές. Το πρόβλημα ξεκινά από το σενάριο, το οποίο από τη σκηνή του ξαφνικού θανάτου που συνταράσσει όλο το αεροσκάφος, τίποτα δεν βγάζει νόημα και τίποτα δεν μοιάζει να ακολουθεί τη στοιχειώδη λογική, με το εκπαιδευμένο -υποτίθεται- πλήρωμα να παραβιάζει βασικούς κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Ακόμα και σε αυτό να κάνεις τα στραβά μάτια, πώς μπορείς να προσποιηθείς πως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι στη συνέχεια όλοι σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα, με την "αποκάλυψη" του φινάλε να είναι κυριολεκτικά από άλλη ταινία, καθώς τίποτα απολύτως δεν μπορεί να τη δικαιολογήσει. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τα θρίλερ και το μυστήριο, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)