The Wasp Woman (1959)


Ταινία τρόμου της Filmgroup σε σκηνοθεσία Ρότζερ Κόρμαν, με τους Σούζαν Κάμποτ, Άντονυ Έισλυ (ως Φρεντ Έισλυ), Μπαρμπούρα Μόρις, Μάικλ Μαρκ.

Η ιδιοκτήτρια ενός μεγάλου οίκου καλλυντικών και πρόσωπο της εταιρείας εδώ και χρόνια, έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος που την κατηγορούν είναι πως πλέον έχει μεγαλώσει για να είναι η πρωταγωνίστρια στις διαφημιστικές καμπάνιες των προϊόντων του οίκου Στάρλιν, με αποτέλεσμα το κοινό να μην τα βρίσκει δελεαστικά. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι πως η Τζάνις Στάρλιν χρηματοδοτεί κρυφά τις παράνομες έρευνες ενός επιστήμονα που επιχειρεί να φτιάξει τον ορό της νεότητας αποστάζοντας ένζυμα από τις βασίλισσες σφήκες. Με τις πρώτες δοκιμές σε ζώα να στέφονται με επιτυχία, η Τζάνις αποφασίζει να γίνει η ίδια πειραματόζωο στην τελική φάση των δοκιμών ώστε να πάρει πίσω τα χαμένα της νιάτα και τον έλεγχο της εταιρείας της.

Κλασικός και αγαπημένος Ρότζερ Κόρμαν σκηνοθετεί ωραιότατα (και πάντα με προϋπολογισμό που σε άλλες ταινίες δεν φτάνει ούτε για φιλοδώρημα) μια συμπαγή και καλοδομημένη ιστορία, αρκετά προχωρημένη για την εποχή της και που θα μπορούσε να είχε γραφτεί στις μέρες μας. Εκεί που το πράγμα ξεφεύγει είναι όταν η ηρωίδα μας μεταμορφώνεται σε ανθρωπόμορφη σφήκα (δεν είναι spoiler, ξαναδιαβάστε τον τίτλο της ταινίας), οπότε βλέπεις το κοστούμι και γελάνε και οι σφηκοφωλιές. Ο Κόρμαν βέβαια, ως γνώστης του σινεμά και ευφυής άνθρωπος, θα μπορούσε να αποφύγει την εμφάνιση του τέρατος φάτσα-φόρα στην οθόνη και να καταφύγει σε άλλες οδούς δείχνοντας λεπτομέρειες η σκιές. Όμως, εμφανώς έπεσε θύμα του ίδιου του είδους της ταινίας που γύρισε, αφού ένα b movie τρόμου γυρισμένο για συγκεκριμένο κοινό και μάλιστα με τίτλο "Η Γυναίκα Σφήκα" δεν θα μπορούσε παρά να δείξει οπωσδήποτε τη γυναίκα σφήκα, δεδομένου ότι οι θεατές της αυτό περίμεναν να δουν. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις σειρών και κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)