A Christmas Carol (2018)


Ελληνικός τίτλος: Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

Χριστουγεννιάτικη ταινία σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Ίζατ, με τους Στούαρτ Μπρένναν, Ρεμπέκα Χάνσεν, Σαρίνα Τέυλορ, Μαρκ Πωλ Γουέηκ.

Ο κ. Σκρουτζ είναι ένας διακεκριμένος παραγωγός ουίσκυ που όμως έχει πέσει θύμα της επιτυχίας του και των χρημάτων που έχει αποκτήσει. Με κάθε χρόνο που περνά χάνει όλο και περισσότερο την ανθρωπιά του και έχει μάθει πλέον να μετρά τους ανθρώπους ως χρήματα. Παραμονή Χριστουγέννων, ο κ Σκρουτζ που πιέζεται έμμεσα από την υπάλληλό του την Κράτσιτ να προσφέρει δωρεά στους απόρους, αποφασίζει να δωρίσει τα μπόνους των υπαλλήλων του και αυτό φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο νεκρός συνεταίρος του, ο Μάρλεϋ, εμφανίζεται αναπάντεχα μπροστά του και του ανακοινώνει πως θα πρέπει να λογοδοτήσει στα τρία πνεύματα που θα τον επισκεφθούν τη νύχτα που έρχεται.

Ακόμα μία ταινία στις πραγματικά αμέτρητες που έχουν γυριστεί από καταβολής κινηματογράφου με θέμα τους την all time classic ιστορία του Καρόλου Ντίκενς είναι τούτη εδώ η σύγχρονη παραγωγή που γυρίστηκε ως επί τω πλείστον για την τηλεόραση και της υπηρεσίες streaming. Και μολονότι είναι καλοδεχούμενη αυτή η νέα ανάγνωση του μύθου, η σκηνοθεσία, οι διάλογοι και οι ερμηνείες έχουν κάτι το μεγαλόστομα υπερβολικό που μοιάζει πολύ ρετρό και κοντράρει αυτή τη σύγχρονη όψη που παρουσιάζει. Έξυπνο το εύρημα της γυναίκας αυτή τη φορά Μπομπ Κράτσιτ όπου Τιμ είναι ο άρρωστος από καρκίνο σύζυγός της, αλλά δεν είναι κάτι που το σενάριο εκμεταλλεύεται όπως θα έπρεπε. Η φωτογραφία αξίζει να αναφέρω πως είναι ιδιαίτερα μελαγχολική και αρκούντως σκοτεινή, καθώς έχουν επιλεγεί ενδιαφέροντες φυσικοί χώροι αλλά πέραν αυτού έχουμε μία από τα ίδια σε συσκευασία μοντερνιάς χωρίς να έχουν ζυγιστεί όλες οι παράμετροι.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)