The Christmas Train (2017)


Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της Crown Media για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Ρον Όλιβερ, με τους Ντέρμοτ Μαλρόνυ, Κίμπερλυ Γουίλλιαμς-Πέισλυ, Ντάννυ Γκλόβερ, Τζόαν Κιούζακ, Άντονυ Κόνεχνυ, Κίρστεν Ζιν.

Ένας δημοσιογράφος αποφασίζει να ταξιδέψει στο Λος Αντζελες σιδηροδρομκώς ώστε κατά τη διάρκεια των 4 ημερών που διαρκεί το ταξίδι να βρει την έμπνευση για το καινούργιο του βιβλίο. Παλιότερα μάχιμος ρεπόρτερ, σήμερα ο Τομ Λάνγκντον έχει εγκλωβιστεί στην αδιάφορη σχέση του με μια ηθοποιό και σε νερόβραστα editorial σε περιοδικά life style. Το ταξίδι όμως ξεκινά με μια απρόσμενη έκπληξη καθώς στο τραίνο ταξιδεύει ο διάσημος σκηνοθέτης Μαξ Πάουερς μαζί με τη σεναριογράφο του, την Έλενορ Κάρτερ, παλιά συνάδελφο και αγαπημένη του Τομ. Καθώς τα χιλιόμετρα κυλούν, οι δυο τους ταξιδεύουν μαζί με το τραίνο στις αναμνήσεις τους, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα και τον ιδιαίτερο μικρόκοσμο των επιβατών.

Κάτι σαν τα Χριστούγεννα στο Οριάν Εξπρές είναι τούτη εδώ η απρόσμενα χαριτωμένη ταινία του Hallmark που ξεφεύγει τόσο θεματικά όσο και σε επίπεδο παραγωγής από τις συνήθεις χριστουγεννιάτικες τηλεταινίες. Με σενάριο βασισμένο το βιβλίο του Ντέηβνιτ Μπαλντάτσι, η ταινία αρθρώνει έναν διαφορετικό λόγο -πάντοτε τηρουμένων των αναλογιών του είδους- ενώ το πολύ καλό καστ-έκπληξη δίνει πόντους στο επίπεδο των ερμηνειών. Εννοείται πως δεν θα ανακαλύψετε την Αμερική ούτε θα αποφύγετε τις υπερβολές -ειδικά με την αποκάλυψη του φινάλε- όμως σίγουρα θα απολαύσετε τη διαδρομή από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και μέσα από τα σε στούντιο βαγόνια αυτού του χριστουγεννιάτικου τραίνου. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)