Victoria (Season 3 -2019)


Βιογραφική σειρά εποχής του ITV, δημιουργία της Νταίζυ Γκούντγουιν, με τους Τζέννα Κόουλμαν, Τομ Χιουζ. 

Η ιστορία της Βασίλισσας Βικτωρίας και του πολυαγαπημένου της πρίγκηπα Αλβέρτου, μεταφέρεται στη μικρή οθόνη σε μια ιλουστρασιόν σειρά με όλο το κύρος και τον πλούτο της παραγωγής της σύγχρονης τηλεόρασης του Μεγάλου Βασιλείου. Μια συμπαθέστατη φατσούλα, η Τζέννα Κόουλμαν, πρωταγωνιστεί στον ρόλο της Βικτώριας, της βασίλισσας που πέρασε τη Βρετανία στη σύγχρονη εποχή και που μέχρι πρόσφατα κρατούσε το ρεκόρ της πιο μακρόχρονης ηγεμόνιδος της χώρας. Ενδιαφέρουσα και η παρουσία του Τομ Χιουζ στον ρόλο του αβέβαιου και ενοχικού πρίγκηπα Αλβέρτου, που κρατάει σε καλά επίπεδα τον πήχυ των ερμηνειών. Ένα καστ συνόλου, προσεκτικά καθοδηγημένου επίσης αναπαριστά τον μικρόκοσμο των ανακτόρων, από τα βασιλικά δωμάτια μέχρι τις κουζίνες και τις αποθήκες, και σε αυτό το επίπεδο, η σειρά δεν παύει να θυμίζει στο στήσιμό της άλλες αντίστοιχες, τύπου "Ντάουντον" ή "Οι επάνω και οι κάτω", με την παράλληλη αφήγηση της ζωής των αριστοκρατών και του κατώτερου προσωπικού. 

Εκεί, όμως, έγκειται και το πρόβλημα του όλου εγχειρήματος, αφού περιορίζεται (ή καταφεύγει) σε μια επιφανειακή εξιστόρηση των γεγονότων, με έμφαση στα αισθηματικά και προσωπικά των ηρώων, αφήνοντας πίσω τα πιο "βαριά" θέματα της πολιτικής και των ιστορικών γεγονότων. Όχι πως δεν αναφέρονται, απλά είναι το αλατοπίπερο, σε μια κατά βάση αισθηματική ιστορία, καλογυρισμένη μεν, χωρίς βάθος δε. Ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις ανάλαφρες και καλογυρισμένες σειρές εποχής.

 Τα 8 επεισόδια του 3ου κύκλου ασχολούνται κάπως περισσότερο με το ιστορικό γίγνεσθαι της περιόδου ενώ μας συστήνουν έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα χαρακτήρα, αυτόν του Υπουργού Εξωτερικών, Λόρδου Πάλμερστον που ερμηνεύει με περίσσιο φλέγμα και αυτοπεποίθηση ο Λώρενς Φοξ. Τον ρόλο του "κακού" αναλαμβάνει η Κέητ Φλήτγουντ που υποδύεται τη φιλόδοξη και ανακατώστρα πριγκίπισσα Φεοντόρα, αδελφή της Βικτωρίας. Από την εξέγερση των Χαρτιστών μέχρι την ίντριγκα για την κατασκευή του εκθεσιακού κέντρου Κρύσταλ Πάλας, η τρίτη περίοδος της συμπαθέστατης σειράς δεν απογοητεύει του φίλους της, ούτε την καταγωγή της. Με δεδομένη την κρίση που περνά το βασιλικό ζεύγος και το για πρώτη φορά cliffhanger φινάλε, η "Βικτώρια" κατόρθωσε να μας αφήσει σε αναμμένα κάρβουνα, τα οποία μοιάζουν να είναι ακόμα πιο καυτά, με δεδομένες τις δηλώσεις της πρωταγωνίστριας σε συνέντευξή για το ποιο θα είναι το μέλλον της σειράς και με ποια περίοδο της βασιλείας της θα ασχοληθεί. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)