A Christmas Prince: The Royal Baby (2019)


Ελληνικός τίτλος: Ο Πρίγκιπας των Χριστουγέννων -Το Βασιλικό Μωρό

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία των Netflix/Motion Picture Corporation of America σε σκηνοθεσία Τζων Σουλτς, με τους Μπεν Λαμπ, Ρόουζ ΜακΆιβερ, Άλις Κριγκ, Χόνορ Νήφσυ, Κέβιν Σεν, Μόμο Γιουνγκ, Τέο Ντεβάνυ.

Τα Χριστούγεννα φτάνουν ακόμα μία φορά στο βασίλειο της Αλντόβια και αυτή τη φορά φέρνουν μαζί τους και τo βασιλικό μωρό. Η Βασίλισσα Άμπερ και ο Βασιλιάς Ρίτσαρντ σχεδιάζουν να αποσυρθούν για λίγο καιρό ώστε να προετοιμαστούν για την άφιξη του πρώτου τους παιδιού, αλλά πρώτα πρέπει να υποδεχθούν τον Βασιλιά Τάι και τη Νασίλισσα Μινγκ της Πένγκλια ώστε να ανανεώσουν την 600ετή ιερή συνθήκη ειρήνης μεταξύ των δύο βασιλείων. Όμως, όταν μια χιονοθύελλα χτυπά με σφοδρότητα την περιοχή την ίδια στιγμή που η περγαμηνή της συνθήκης εξαφανίζεται μυστηριωδώς, η ειρήνη και η ηρεμία διακυβεύονται ενώ παραμονεύει και η απειλή μιας αρχαίας κατάρας. Η Άμπερ θα πρέπει να εντοπίσει τον ένοχο προτού το ρολόι σημάνει μεσάνυχτα, για την ασφάλεια τόσο του παιδιού της όσο και του λαού της.

Οι συνήθεις ύποπτοι επιστρέφουν για αυτό εδώ το τρίτο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών του Netflix, και πάλι με πολιτικό πρόσημο στην ιστορία, όπως και στον "Βασιλικό Γάμο". Τουλάχιστον αυτήν τη φορά το εύρημα δουλεύει καλύτερα και οι υπερβολές είναι περιορισμένες. Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα είναι αυτή που πρέπει, το μυστήριο έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον όπως και η ίντριγκα της επίλυσής του ενώ έχει δοθεί προσοχή στο σενάριο σε ό,τι αφορά την ισόχρονη κατανομή των ρόλων, ώστε όλοι οι αγαπημένοι χαρακτήρες να έχουν την παρουσία που τους ταιριάζει. Χαριτωμένο μεν, επ' ουδενί γοητευτικό όσο το πρώτο μέρος δε. Πάντως, έτσι που έχει πάρει φόρα το Netflix, μην απορήσετε αν δούμε και τέταρτο κεφάλαιο το 2020. Βασιλικό Διαζύγιο, Βασιλικά Δίδυμα, Βασιλική Εξαδέλφη... Ποιος ξέρει;

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)