All I Want for Christmas (1991)


Ελληνικός τίτλος: Εμείς κι ο Άη Βασίλης
Εναλλακτικός τίτλος: Κάνε μια ευχή

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία της Paramount σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λίμπερμαν, με τους Χάρλεϋ Τζέην Κόζακ, Τζέημυ Σέρινταν, Ήθαν Έμπρυ, Κέβιν Νήλον, Θόρα Μπερτς, Λωρήν Μπακώλ.

Δύο αδέλφια στη Νέα Υόρκη στήνουν ένα πονηρό σχέδιο για να φέρουν ξανά μαζί τους χωρισμένους γονείς τους, με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο πρακτικός και οργανωμένος στη σκέψη Ήθαν και η Χάλλι που ξέρει πώς να γοητεύει τους γύρω της σκοπεύουν να περάσουν τις γιορτές μαζί και με τους δύο γονείς τους αλλά και με τη γιαγιά τους, μια πάμπλουτη και σνομπ γυναίκα που ούτως ή άλλως δεν καλοβλέπει τη νέα σχέση της κόρης της. Μόνο που το σχέδιο των δύο παιδιών μάλλον δείχνει να αποτυγχάνει, καθώς τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο με κάθε τους προσπάθεια.

Τυπική οικογενειακή παραγωγή των '90s με όλη αυτήν την επιτηδευμένη και καλοσυνάτη αθωότητα με την οποία το Χόλυγουντ αντιμετώπιζε αντίστοιχες ταινίες. Βέβαια από τους τίτλους λείπουν τόσο οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, γεγονός που κόβει δύναμη από το φιλμ (το οποίο εξάλλου ουδέποτε βγήκε στις ελληνικές αίθουσες), ενώ ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Λίμπερμαν δρα περισσότερο διεκπεραιωτικά, χωρίς να δίνει αυτήν την παραπάνω δόση μαγείας που ενδεχομένως ένας Ρόμπερτ Ζεμέκις θα χρησιμοποιούσε πλουσιοπάροχα. Παρ' όλα αυτά, δεν παύει να κυλάει ευχάριστα και να μην προδίδει στο παραμικρό ούτε το θέμα της ούτε το είδος της, τα δύο πιτσιρίκια είναι αξιολάτρευτα ενώ η Λωρήν Μπακώλ κλέβει εύκολα τις σκηνές όπου εμφανίζεται.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)