Holly Star (2018)


Χριστουγεννιάτικη κομεντί σε σκηνοθεσία Μάικλ Α. Νικλς, με τους Κέητλιν Κάρλσον, Μπράιαν Μύλλερ, Τέγια Πατ, Πάμελα Τσαμπόρα.

Η Σλόαν χάνει την τελευταία στιγμή μια δουλειά σε διαφημιστικό σποτ όπου είχε αναλάβει να υλοποιήσει με τις μαριονέτες της. Τώρα, απένταρη και απογοητευμένη επιστρέφει στο πατρικό της για τα Χριστούγεννα όπου ανακαλύπτει πως οι γονείς της έχουν φύγει για κρουαζιέρα. Με μοναδική συντροφιά τη γιαγιά της που μένει στον οίκο ευγηρίας, τη θεότρελη κολλητή της που εργάζεται σε πάρκο paintball κι έναν παιδικό της φίλο που της βρίσκει δουλειά στη φάρμα με τα έλατα, η Σλόαν προσπαθεί να ξεχαστεί και να βάλει τη ζωή της σε μια τάξη, όταν συμβαίνει το απρόσμενο: καθώς παραλίγο να χάσει τη ζωή της σε ένα ατύχημα, φλασάρουν στο μυαλό της αναμνήσεις από τον Άι Βασίλη (ή τέλος πάντων κάποιον ντυμένο Άι Βασίλη) να θάβει κάπου έναν σάκο με χρήματα. Και κάπως έτσι ξεκινά ένα αναπάντεχο κυνήγι θησαυρού.

Να λοιπόν και μια εντελώς διαφορετική ιστορία πέρα από απογοητευμένες γυναίκες καριέρας που αναζητούν τη θαλπωρή στο πατρικό τους και στην αγκαλιά του -συνήθως ψηλού και γραμμωμένου- βιβλιοπώλη, ξενοδόχου, εστιάτορα, μεσίτη ή/και πρίγκιπα. Εδώ η έμφαση δίνεται περισσότερο στο μυστήριο και την κωμωδία με το φιλμ να είναι πιο πολύ buddy movie παρά love story. Παρ' ό,τι όμως η ιστορία έχει τις αρετές της, το σενάριο δεν στέκεται όσο θα έπρεπε στο ύψος του με αποτέλεσμα υπερβολές και όχι με την καλή έννοια. Το εύρημα της επιθανάτιας εμπειρίας δεν είναι για χόρταση και κάνει τη βασική ηρωίδα να συμπεριφέρεται εκτός πλαισίου λογικής, σε αντίθεση όμως με την ομολογουμένως γλυκύτατη ιδέα να αναπαριστώνται οι αναμνήσεις που βλέπει με μαριονέτες. Κατά τα άλλα και με λίγη καλή διάθεση, η ταινία κυλάει γρήγορα, αν και -κακά τα ψέματα- λίγο παραπάνω love story όλοι θα το θέλαμε και πρωτίστως ο έρημος ο πρωταγωνιστής που βλέπει τη Σλόαν σε όλη την ταινία και λειώνει, αλλά πρέπει να περιμένει ως το φινάλε -ουπς, σπόιλερ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)