A Perfect Christmas List (2014)


Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία των Hybrid/Starz για το δίκτυο του Lifetime σε σκηνοθεσία Φρεντ Όλεν Ρέυ, με τους Έλεν Χόλμαν, Μπεθ Μπρόντερικ, Άαρον Χιλλ, Ρίτσαρντ Καρν, Μάριον Ρος.

Όταν η γιαγιά της αδιαθετεί τις ημέρες των γιορτών, η Σάρα επιστρέφει στο πατρικό της όπου ξέρει πως θα έχει να αντιμετωπίσει την επικριτική μητέρα της. Η ατμόσφαιρα είναι ελαφρώς τεταμένη στο σπίτι, όμως η γιαγιά Έβι έχει τον τρόπο της να αλλάξουν τα πράγματα. Έχοντας ετοιμάσει μια λίστα με όλα όσα θα έκανε εκείνα τα Χριστούγεννα αν δεν ήταν άρρωστη, ζητά από την εγγονή της και την κόρη της τη Μισέλ να τα κάνουν εκείνες ώστε να τα χαρεί έστω και εξ αποστάσεως. Μολονότι καμιά τους δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται με την ιδέα, μια κακή συνεννόηση με τον γοητευτικό γιατρό που παρακολουθεί τη γιαγιά κάνει τη Μισέλ να πιστέψει πως η μαμά της πεθαίνει σε λίγες μέρες. Οπότε, δέχεται να κάνει όλα όσα γράφει η λίστα μαζί με τη Σάρα και τελικά οι δυο αυτές απόμακρες γυναίκες θα βρουν τον τρόπο να έρθουν πιο κοντά. 

Περισσότερο οικογενειακή και λιγότερο αισθηματική (αν και το πιάσατε το υπονοούμενο για τον γοητευτικό γιατρό), η "Τέλεια Χριστουγεννιάτικη Λίστα" ξεφεύγει από τον σεναριακό συρφετό των αντίστοιχων παραγωγών, χωρίς όμως να κάνει και την ουσιαστική διαφορά. Έχει τις χαριτωμενιές της και όλη την απαραίτητη εορταστική συναισθηματική σάλτσα, αλλά τα πάντα βαδίζουν βάσει προγράμματος (ή μάλλον βάσει λίστας) με αποτέλεσμα να λείπει και το παραμικρό στοιχείο έκπληξης ή σύγκρουσης. Είναι αξιοπρεπής παραγωγή πάντως και όχι ξύλινη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)