The March Sisters at Christmas (2012)


Ελληνικός τίτλος: Τα Χριστούγεννα των αδελφών Μαρτς

Χριστουγεννιάτικη τηλεταινία της MarVista για το δίκτυο του Lifetime, σε σκηνοθεσία Τζων Στίμπσον, με τους Τζούλι Μπέρμαν, Κέιτλιν Ντάμπλντέυ, Μελίσα Φάρμαν, Μόλλυ Κουνζ, Τζάστιν Μπρούενινγκ, Τσάρλι Χόφχάιμερ, Μαρκ Φαμιλιέτι, Τζων Ση, Νικ Απαστολίδη.

Όταν η μητέρα τους τούς ανακοινώνει πως σκοπεύει να πουλήσει το σπίτι τους καθώς η συντήρησή του δεν είναι πλέον συμφέρουσα οικονομικά, οι τέσσερις αδερφές Μαρτς μένουν μετέωρες. Συνειδητοποιούν πως όχι μόνο οι γονείς τους θα ζήσουν σε ένα άλλο σπίτι μακριά τους μα και πως οι ίδιες θα πρέπει επιτέλους να ενηλικιωθούν και να χαράξουν τη δική τους πορεία. Μόνο που το σπιτικό τους είναι γεμάτο αναμνήσεις, οπότε οι τέσσερις κοπέλες αποφασίζουν να το ανακαινίσουν μόνες τους, όσο οι γονείς τους απουσιάζουν, με τη βοήθεια φίλων και αγαπημένων. Και όσο η ανακαίνιση του σπιτιού προχωρά, με τον ίδιο τρόπο "χτίζουν" διαφορετικά και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια την ίδια τους τη ζωή.

Να και μια χριστουγεννιάτικη τηλεταινία που ξεφεύγει ουσιαστικά από την πεπατημένη, με τη -μακρινή ομολογουμένως- βοήθεια της Λουίζας Μέυ Άλκοτ και του κλασσικού της μυθιστορήματος "Μικρές Κυρίες", από το οποίο εμπνέει την ιδέα της η ταινία. Το πολυπληθές και συμπαθέστατο καστ, οι αναπάντεχες εξελίξεις των σχέσεων και η καλοδεχούμενη φρεσκάδα -με όλες τις απαιτούμενες συμβάσεις του είδους- στο σενάριο, καθιστούν "Τα Χριστούγεννα των αδελφών Μαρτς" μια απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη στο πλήθος των εορταστικών τηλεταινιών. Έχει μια διαφορετικού τύπου ζεστασιά η ίδια  ιστορία και ένα διακριτικό χιούμορ όλο το φιλμ που σε κερδίζουν από την αρχή και δεν σε απογοητεύουν μέχρι το γιορτινό και ευχάριστο φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)