Time for me to come home for Christmas (2018)


Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία του eOne για το δίκτυο του Hallmark σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Γουίνινγκ, με τους Μέγκαν Παρκ, Τζος Χέντερσον, Λίντσεϋ Μάξγουελ, Ήνιντ-Ρέυ Άνταμς, Σούζαν Χόγκαν. Έρικ Κίνλυσάιντ. 

Η Κάρα βρίσκει δύσκολο να γιορτάσει ανέμελα αυτά τα Χριστούγεννα. Από μια η πρόσφατη απώλεια της μητέρας της και από την άλλη τα οικονομικά προβλήματα της οικογενειακής επιχείρησης σκοτεινιάζουν τις γιορτινές μέρες που έρχονται. Ειδικά μετά την αποτυχημένη συνάντησή της με τον τραπεζίτη τους για αναχρηματοδότηση της εταιρείας, η Κάρα επιστρέφει στο σπίτι της στην Οκλαχόμα με κρύα καρδιά, έχοντας να ανακοινώσει στο πατέρα της πως πρέπει να απολύσουν υπαλλήλους. Στο αεροδρόμιο συναντά τυχαία τον Χηθ Σώγερ, μεγάλο αστέρι της coyntry μουσικής, τον οποίο όμως δεν αναγνωρίζει. Ο Χηθ ταξιδεύει κι αυτός προς την Οκλαχόμα για να περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του, για πρώτη χρονιά χωρίς τον πατέρα του. Η κακοκαιρία αλλάζει τα σχέδιά τους και οι δύο μέχρι πρότινος άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι φαίνεται πως θα έχουν να διαγράψουν κοινή πορεία.

Πρόκειται για μια ταινία που παρακολουθείται ευχάριστα καθώς έχει και ενδιαφέρουσα ιστορία και δύο όμορφους πρωταγωνιστές. Όμως έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου ο περιορισμένος προϋπολογισμός μιας τυπικής χριστουγεννιάτικης τηλεταινίας λειτουργεί εις βάρος της, παρά τα ενδιαφέροντα συστατικά της. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται καθ'οδόν, τα εξωτερικά ή σχεδόν εξωτερικά γυρίσματα την προδίδουν, ενώ οι σκηνές που τον διάσημο πρωταγωνιστή περιτριγυρίζουν οι θαυμαστές του δείχνουν φτωχές. Την ίδια φτωχή εντύπωση αφήνουν και τα στιγμιότυπα που ο ήρωάς μας καλείται να τραγουδήσει, αφού ελλείψει δικαιωμάτων για άλλα τραγούδια ακούγεται να λέει μόνο χριστουγεννιάτικα. Και είναι κρίμα, γιατί η ιστορία έχει κάτι παραπάνω να πει από άλλες αντίστοιχες (βασίζεται σε μυθιστόρημα  του Τράβις Θράσερ και της Ντόροθυ Σάντελφροντ, μητέρας του μέγα σταρ της country μουσικής Μπλέηκ Σέλτον), αλλά ισοπεδώνεται από την απλοϊκή αντιμετώπιση του όλου πράγματος. Πάντως, ακριβώς χάρη στην ιστορία και τους δύο πρωταγωνιστές, η ταινία κερδίζει πόντους.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)