Ein Lächeln nachts um vier (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ένα χαμόγελο στις τέσσερις το πρωί

Χριστουγεννιάτικη αισθηματική τηλεταινία της ZDF σε σκηνοθεσία Γιαν Ρούζικα, με τους Νατάλια Μπελίτσκι, Ώγκαστ Βίτγκενστάιν, Κορνήλια Φρόμπος, Τίλο Προύκνερ, Λούσι Χάινζε.

H Γιούλε ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλιά της με τον παραδοσιακό τρόπο, από τα χρόνια που ήταν μικρή. Στις 4 τα χαράματα βάζει πάντοτε το ξυπνητήρι ώστε να σηκωθεί και να υποδεχθεί τη νέα χρονιά της ζωής της που ξεκινά. Εκείνο το πρωινό όμως στις 4 τα χαράματα, η Γιούλε συναντά τυχαία τον Μαξ, που από μια διαβολική σύμπτωση είχε πετύχει την προηγούμενη μέρα στον δρόμο να κάνει τον Άι Βασίλη. Αυτή η τυχαία γνωριμία μπορεί να σημαίνει την αρχή ενός μεγάλου έρωτα που όμως δεν θα ευοδωθεί αφού η δουλειά της την παίρνει μακριά από τη Γερμανία για έναν ολόκληρο χρόνο.

Η γερμανική δημόσια τηλεόραση παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα και φροντισμένη χριστουγεννιάτικη τηλεταινία, με όλο το απαραίτητο love story που μπορεί να δένει τους ήρωές της από την αρχή αλλά τους οδηγεί σε ένα μεγάλο ταξίδι και μάλιστα όχι εύκολο. Είναι αναμφισβήτητα το σενάριο που αναδεικνύει αυτήν εδώ την ταινία αλλά δεν μπορείς να προσπεράσεις και τους δύο λαμπερούς και γοητευτικούς πρωταγωνιστές της που σε κερδίζουν από την αρχή. Είναι γήινοι όπως και η ιστορία τους, η οποία μολονότι ακολουθεί (και καλά κάνει) τις συμβάσεις του είδους, έχει κάτι παραπάνω να πει και έναν διαφορετικό, πιο ευρωπαϊκό, τρόπο να το κάνει. Ας πούμε απλά πως το ίδιο σενάριο με δύο χολυγουντιανούς σταρ, θα είχε κάνει μεγάλο χιτάκι στα ταμεία των κινηματογράφων. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)