Let it snow (2019)


Ελληνικός τίτλος: Κάνε να χιονίσει

Χριστουγεννιάτικη νεανική κομεντί του Netflix σε σκηνοθεσία Λιουκ Σνέλιν, με τους Ιζαμπέλα Μερσντ, Σαμίκ Μουρ, Οντέγια Ρας, Λιβ Χιούσον, Μίτσελ Χόουπ, Μάθιου Νόζκα, Τζέηκομπ Μπάταλον, Τζόαν Κιούζακ.

Παραμονή Χριστουγέννων και στο τραίνο για το σπίτι της η Τζούλι πέφτει επάνω στον ποπ σταρ Στούαρτ Μπέηκ, ο οποίος θέλει να ξεφύγει για λίγο από την τρέλα των συναυλιών και των συνεντεύξεων. Θα φτάσουν μαζί στο τοπικό βαφλάδικο όπου μαζεύονται τα παιδιά από όλη την πόλη και του οποίου ένας εργαζόμενος ονειρεύεται να στήσει εκεί ως dj το πιο cool χριστουγεννιάτικο πάρτυ. Μόνο που ο ίδιος δεν είναι τόσο cool στα μάτια των υπολοίπων και φοβάται ότι η προσπάθειά του θα στεφθεί από την απόλυτη αποτυχία. Ποτέ μην λες ποτέ, όμως, αφού οι εξελίξεις της χιονισμένης αυτής βραδιάς θα είναι απρόσμενες για όλους.

Θυμίζει πολύ περισσότερο τις νεανικές/εφηβικές κομεντί που κατέκλυζαν τους κινηματογράφους στα χρόνια του '90 παρά τις κλασσικές αισθηματικές τηλεταινίες για τα Χριστούγεννα. Δουλειά συνόλου ως επί τω πλείστον, με πολλές παράλληλες ιστορίες, τούτη εδώ η γιορτινή παραγωγή του Netfllix οδηγείται εκ του ασφαλούς χωρίς γλυκανάλατες καταστάσεις μεν αλλά και χωρίς πρωτοτυπία. Ήρωες, χαρακτήρες και περιστάσεις είναι τα απόλυτα κλισέ ενώ η σοβαρότητα που ομολογουμένως χαρακτηρίζει την παραγωγή τελικά δεν βοηθά στο τελικό αποτέλεσμα, αφού στερεί από την ταινία τις δόσεις νεανικής τρέλας που θα της ταίριαζαν. Δεν είναι κακό ούτε ενοχλητικό στην παρακολούθηση, μα παραπαίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά καθώς σενάριο και σκηνοθεσία μοιάζουν να αγχώνονται να αποδείξουν πως έχουν να πουν κάτι περισσότερο από αυτό που λένε. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)