Shoelaces for Christmas (2018)


Ελληνικός τίτλος: Ένα μήνυμα για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή τηλεταινία της Gaumont σε σκηνοθεσία Κραιγκ Κλάυντ, με τους Μία Τοπάλιαν, Μπέηλυ Τσέης, Τζέσικα Μόρις, Ώστιν Ρ. Γκραντ.

Η Τζένιφερ είναι μια κακομαθημένη και εγωίστρια έφηβη που το μόνο που τη νοιάζει είναι το επερχόμενο ταξίδι στο Παρίσι μαζί με την κολλητή της. Είναι τόσο απορροφημένη από τον εαυτό της που ακόμα και όταν μαθαίνει πως η μητέρα της θα κάνει χημειοθεραπείες, αντιμετωπίζει το περιστατικό ως μία ακόμα αναποδιά στην ηρεμία της. Ο μπαμπάς της απηυδισμένος τής ανακοινώνει την απόφασή του να τη στείλει εθελόντρια σε ένα κέντρο απόρων και μόνο εάν του αποδείξει πως μπορεί να ενδιαφερθεί για κάτι άλλο πέραν της ίδιας το ταξίδι των ονείρων της θα γίνει πραγματικότητα. Η Τζένιφερ υποφέρει κάθε μέρα που περνάει έως ότου έρχεται σιγά-σιγά πιο κοντά με ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο τα τελευταία χρόνια αρνείται να μιλήσει. 

Τρυφερό και καλογυρισμένο ταινιάκι που μιλάει για το bullying, την εφηβεία, τις ανθρώπινες αξίες και την ουσία της ζωής μέσα σε μια χριστουγεννιάτικη συσκευασία που λειτουργεί ως συναισθηματικό εφαλτήριο. Σε επίπεδο παραγωγής έχουμε να κάνουμε με τις ίδιες μεγαλοστομίες και αφέλειες όπως συμβαίνει σε αμέτρητες άλλες αντίστοιχες ταινίες, είναι όμως το θέμα της που τη διαφοροποιεί καθώς και το συγκινητικό της φινάλε.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)