Jingle All the Way 2 (2014)


Ελληνικός τίτλος: 2 μπαμπάδες, μα τι μπαμπάδες!

Χριστουγεννιάτικη οικογενειακή κωμωδία της Fox, γυρισμένη για το βίντεο σε σκηνοθεσία Άλεξ Ζαμ, με τους Larry the Cable Guy, Μπράιαν Στέπανεκ, Άντονυ Καρέλι, Κέννεντι Κλέμεντς, Μάττυ Φινόκιο, Έρικ Μπρέκερ.

Δύο απεγνωσμένοι μπαμπάδες ανοίγουν μεταξύ τους πόλεμο για το ποιος είναι ο καλύτερος πατέρας για τη μικρή τους κόρη. Από τη μια ο γελαστός και άνετος Λάρυ και απέναντί του ο αυστηρός και πάμπλουτος Βίκτορ που πλέον έχει παντρευτεί τη γυναίκα του. Υποκλέπτοντας το γράμμα της μικρής Νοέλ προς τον Άι Βασίλη, ο Λάρυ θεωρεί πως του ζητά τον Χάρισον, την αρκούδα που μιλάει, το πιο περιζήτητο παιχνίδι στην Αμερική. Ο Βίκτορ το μαθαίνει και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη και τα λεφτά του για να αγοράσει εκείνος όλους τους Χάρισον από όλα τα καταστήματα σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων και να αποδείξει πως μολονότι πατριός μπορεί να διεκδικήσει αυτός την πρώτη θέση στην καρδιά του μικρού παιδιού.

Ήταν η εποχή που τα μεγάλα στούντιο του Χόλυγουντ είχαν βαλθεί να γυρίζουν sequel γνωστών τους ταινιών απ'ευθείας για την αγορά του home video. Πρώτη και καλύτερη υπήρξε η Disney στα κινούμενα σχέδια, αλλά σύντομα ακολούθησε και η Fox που βάλθηκε να κυκλοφορήσει συνέχειες των οικογενειακών της ταινιών όπως το "Μόνος στο σπίτι" και φυσικά τούτην εδώ. Μολονότι ξεκίνησα να τη βλέπω πολύ διστακτικά, ομολογουμένως δεν έχω κάτι να της προσάψω. Με κεντρική ιδέα και πάλι ένα περιζήτητο παιχνίδι, η ταινία πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω από την αρχική του 1996 με τον Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ χωρίς να τη μιμείται και το κυριότερο χωρίς να την ευτελίζει. Ο πρωταγωνιστής της Larry the Cable Guy άλλωστε ούτε θυμίζει ούτε επιθυμεί να γίνει Άρνι ενώ η κόντρα μεταξύ πατέρα και πατριού έχει ενδιαφέρον και μάλιστα χωρίς ακραίες υπερβολές. Η δε παραγωγή είναι φροντισμένη σε τέτοιο βαθμό που ουδέποτε σου θυμίζει βιντεοταινία, ενώ σε σύγκριση με το τι έχει βγει στο σινεμά πρόσφατα είναι να απορείς γιατί και αυτή εδώ δεν προβλήθηκε στη μεγάλη οθόνη. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες Made in Christmas, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)