Intimidad (2022)


Ελληνικός τίτλος: Ιδιωτικότητα

Δραματική μίνι σειρά του Netflix, με τους Ιτσιάρ Ιτούνιο, Πατρίσια Λοπέζ Αρνάιζ, Έμμα Σουάρεζ, Βερόνικα Ετσέγκουι, Άνα Βάγκενερ, Μαρκ Μαρτίνεζ.

Μία ανερχόμενη πολιτικός βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου σκανδάλου, όταν άγνωστοι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βίντεο με την ίδια και έναν άντρα που δεν ήταν ο σύζυγός της, σε πολύ προσωπικές στιγμές στην παραλία. Μια νεαρή γυναίκα οδηγείται στην αυτοκτονία όταν οι συνάδελφοί της στο εργοστάσιο κυκλοφορούσαν μεταξύ τους αποκαλυπτικά βίντεο και φωτογραφίες της που είχαν λάβει στο κινητό τους. Οι δύο ιστορίες συναντούν η μία την άλλη σε μια σειρά εξαιρετικά σύγχρονη και to the point, η οποία εξερευνά τα όρια της ιδιωτικότητας και τον σεξισμό που συνήθως ακολουθεί παρόμοια περιστατικά.

Αυστηρά γυναικεία υπόθεση η "Ιδιωτικότητα" του Netflix που μας έρχεται από την πολυπράγμονα Ισπανία, με ένα δυναμικό γυναικείο επιτελείο ηθοποιών και ένα σενάριο (που επίσης υπογράφουν γυναίκες) που διαπραγματεύεται το σήμερα της προσωπικής ζωής και τον τρόπο που αυτή παραβιάζεται από γνωστούς ή και αγνώστους. Από τη μία ψυχολογικό θρίλερ που αναζητά την ταυτότητα των ενόχων, εξερευνώντας τις εξελίξεις και από την άλλη κοινωνικό δράμα για τον τρόπο που τα γεγονότα αυτά επηρεάζουν όχι μόνο τη ζωή των θυμάτων αλλά και τον κοινωνικό τους περίγυρο, η σειρά στέκεται διαρκώς στο ύψος της (αν και ελαφρώς "στρατευμένη") χωρίς ποτέ να χάνει την ψυχραιμία της και με επιπλέον ατού μία ιδιαίτερα προσεγμένη κινηματογράφηση, με φωτογραφία και σκηνογραφία που αγκαλιάζουν τους πρωταγωνιστές στον φυσικό τους χώρο ενόσω προάγουν την αφήγηση. Αν κάτι σοκάρει ακόμα περισσότερο είναι πως τα θύματα της διαρροής αυτών των ερωτικών βίντεο είναι γυναίκες, οι οποίες στιγματίζονται για τη "συμπεριφορά" τους, την ίδια στιγμή που οι άνδρες των ίδιων ακριβώς βίντεο είναι σαν να μην υπάρχουν ή σαν να πράττουν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Θα μου πείτε, δεν περιμέναμε τη σειρά για να το διαπιστώσουμε αυτό, όμως και πάλι η εμμονή της κοινωνίας σε αυτόν τον σεξισμό (που δεν αποτελεί ίδιον μόνο των ανδρών) εν έτει 2022 μοιάζει με ισχυρό χαστούκι στον εφησυχασμό μας περί της εξίσωσης των φύλων και των ίσων ευκαιριών. Κι όπως έγραψε μια φίλη στο Facebook, η "Ιδιωτικότητα" είναι μια σειρά που πρέπει οπωσδήποτε να δουν οι γιοι, οι αδελφοί και οι σύζυγοι κάθε οικογένειας. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Συγκεντρωμένα τα κείμενα για τις τηλεοπτικές παραγωγές θα τα βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)