The Bachelor 2 (2017)


Κωμωδία της Village, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου, με τους  Γιάννη Τσιμιτσέλη, Θανάση Βισκαδουράκη, Νίκο Βουρλιώτη, Μελέτη Ηλία, Δημήτρη Τζουμάκη, Δημήτρη Πιατά, Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργο Μαυρίδη.

Νέος γάμος, νέα ήθη, νέα έθιμα. Γαμπρός ένας φίλος της παρέας, η νύφη Κρητικιά και η τελετή κατακαλόκαιρο στον τόπο της, τα Σφακιά. Η διάθεση των τριών ηρώων που γνωρίσαμε στην πρώτη ταινία παραμένει ίδια κι απαράλλαχτη, όμως τα πεθερικά δεν σηκώνουν μύγα (ή πλάκες) στο σπαθί τους (ή, για να κυριολεκτούμε, στα κουμπούρια τους). 

Οι προθέσεις παραμένουν καλές, όμως το κέφι της πρώτης ταινίας έχει ξεφουσκώσει. Η καινούργια ιστορία, μολονότι έχει τις δυνατότητες να εκμεταλλευθεί δημιουργικά όλα τα γνώριμα κλισέ, αφήνεται στα απολύτως αναμενόμενα, με αποτέλεσμα την κατάσταση να σώζουν οι καλοί ηθοποιοί που προσδίδουν από μόνοι τους το χιούμορ στους προσχηματικούς ρόλους τους. Δεν είναι η ιστορία αυτή καθ΄ εαυτή που έχει πρόβλημα, αλλά τα gags επί των οποίων στηρίζεται η κωμωδία, και τα οποία δεν είναι στην πλειοψηφία τους επιτυχημένα. Οπότε, ναι μεν γελάς, αλλά δεν το ευχαριστιέσαι κιόλας. Το κρίμα στην υπόθεση είναι πως κωμωδίες όπως το πρώτο Bachelor, παρ' ότι ψωμί κι αλάτι στο μένος των κριτικών, είναι καλοδεχούμενες από το κοινό και από τα ταμεία των κινηματογράφων, την ίδια στιγμή που δημιουργούν ένα σημαντικό προηγούμενο στη σύγχρονη ελληνική κινηματογραφική πραγματικότητα που ψάχνει τα πατήματά της. Οπότε, θα περίμενα λίγο περισσότερο κέφι και φαντασία σε τούτο εδώ το sequel και όχι απλά να βασιστεί ρουτινιάρικα στους κεντρικούς ήρωες και στο hype του προηγούμενου. Η παραγωγή πάντως είναι φροντισμένη στο σύνολό της και τίποτα δεν φωνάζει αυτό που με την κακή έννοια αποκαλούμε "ελληνική ταινία".

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)