Bulldog Drummond Comes Back (1937)


Αστυνομική ταινία της Paramount σε σκηνοθεσία Λούις Κινγκ, με τους Τζων Χάουαρντ, Τζων Μπάρρυμορ, Λουίζ Κάμπελ, Ρέτζιναλντ Ντέννυ, Ε. Ε. Κλάιβ, Τζ. Κάρλο Νάις.

Η αρραβωνιαστικιά του Μπούλντογκ Ντράμοντ πέφτει θύμα απαγωγής. Ο δολοφόνος Μικάιλ Βαλντίν και η αδελφή του, Ιρένα Σολντάνις, ζητούν εκδίκηση για τον θάνατο του άντρα της, ο οποίος καταδικάστηκε σε απαγχονισμό αφότου ο Ντράμοντ ανακάλυψε την παράνομη δράση του. Με τη ζωή της Φύλις να κρέμεται από μια κλωστή, οι δύο απαγωγείς τυραννούν τον αγαπημένο της, βάζοντάς τον να λύσει σειρά από γρίφους που υποτίθεται πως θα τον φέρουν πιο κοντά στη σωτηρία της.

Ακόμα μία από τις 24 πάνω-κάτω ταινίες με ήρωα τον εκκεντρικό αριστοκράτη που αποζητά την περιπέτεια και κυνηγά κακοποιούς. Μικρής διάρκειας, μόλις μίας ώρας, όπως και οι περισσότερες της περιόδου εκείνης, η συγκεκριμένη ταινία έχει για πρωταγωνιστή των Τζων Χάουαρντ, μολονότι στους τίτλους φιγουράρει πρώτο όνομα αυτό του Τζων Μπάρρυμορ που υποδύεται τον φίλο του και επιθεωρητή της Σκότλαντ Γιαρντ, Αστυνόμο Νίλσον. Χαριτωμένο, έξυπνο και με ικανές δόσεις χιούμορ, το φιλμ για τα σημερινά δεδομένα μοιάζει με επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς, αλλά δεν παύει να είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον μέσα στη ρετρό του ατμόσφαιρα.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις περιπέτειες και τη δράση, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)