Senior Year (2022)


Ελληνικός τίτλος: Ξανά στο Λύκειο

Κωμωδία των Netflix/Paramount Players σε σκηνοθεσία Άλεξ Χάρντκάσλ, με τους Ρέμπελ Γουίλσον, Μαίρυ Χόλαντ, Σαμ Ρίτσαρντσον, Ζόε Τσάο, Τζάστιν Χάρτλεϋ, Αλίσια Σίλβερστόουν.

Η Στέφανι, μετά χιλίων κόπων και βασάνων, έχει κατορθώσει να είναι η πιο δημοφιλής στο σχολείο της. Αρχηγός στις μαζορέτες, ζευγάρι με το αστέρι της ομάδας και καθ' οδόν να αναδειχθεί Βασίλισσα του Χορού, τίποτα δεν μπορεί να την προετοιμάσει για ένα ατύχημα στις πρόβες που την αφήνει σε κώμα για 20 ολόκληρα χρόνια. Όταν συνέρχεται αναπάντεχα, έφηβος σε κορμί ενήλικα, η νέα Στέφανι αδυνατεί να προσαρμοσθεί σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα, οπότε καταφεύγει σε αυτό που γνώριζε καλύτερα από οτιδήποτε άλλο: να επιστρέψει στο Λύκειο, να γίνει η πιο δημοφιλής και να ψηφισθεί Βασίλισσα του Χορού. Μόνο που δεν είχε λάβει υπ' όψιν την πολιτική ορθότητα της εποχής. 

Ταινία με τη Ρέμπελ Γουίλσον για τη Ρέμπελ Γουίλσον, και με ό,τι αυτό σημαίνει για το σενάριο και τη σκηνοθεσία που προσαρμόζονται στην πρωταγωνίστρια και τα καμώματά της. Δεν είναι πως δεν τη βρίσκω αστεία, όμως τόσο εκείνη όσο και κάποιοι άλλοι κωμικοί ηθοποιοί, απλά επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τον ίδιο ρόλο σε διαφορετικό πλαίσιο και, μεταξύ μας, έχουν αρχίσει να κουράζουν. Σίγουρα υπάρχουν καλές στιγμές, σίγουρα γελάς, όμως από ένα σημείο και μετά χάνεται κάθε ίχνος αληθοφάνειας που θα σου επέτρεπε να αναγνωρίσεις το αστείο και να γελάσεις περισσότερο. Ιδιαίτερη πλάκα έχει όλη αυτή η ειρωνεία που επιδερμικά γίνεται στις επιταγές της νέας πολιτικής ορθότητας και στα social media, αλλά στο τέλος η ίδια η ταινία γίνεται περισσότερο πολιτικώς ορθή από όσο αυτά που προηγουμένως κορόιδευε. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις κωμωδίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)